0

Η διεθνής κοινότητα έχει σπεύσει να καταδικάσει τις θηριωδίες των Ρώσων στρατιωτών στην πόλη της Μπούκα στην Ουκρανία.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης της Ουκρανίας τοποθετήθηκε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος της, Βολόντιμιρ Ζελένσκι μέσω μηνύματός του στο telegram.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε ιδιαίτερα σκληρές εικόνες από την πόλη της και απευθύνθηκε με ιδιαίτερη έντονο εκνευρισμό στους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγορεί πρώτα τη Δύση για τη μη ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική συμμαχία το 2008.

«Βουκουρέστι, Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 3 Απριλίου πριν από 14 χρόνια. Υπήρχε μια ευκαιρία να αποτραπεί (σ.σ η εισβολή), έτσι ώστε να μην έρθει η Ρωσία. Μπούκα, περιοχή Κιέβου. Τώρα. Ήρθε η Ρωσία» δηλώνει ο ουκρανός πρόεδρος και προσθέτει:

«Οι μητέρες των Ρώσων στρατιωτών πρέπει να το δουν αυτό. Δείτε τι μπ@@ έχετε μεγαλώσει. Δολοφόνοι, πλιατσικολόγοι, χασάπηδες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφίες θηριωδιών στην πόλη.

Ο Ζελένσκι εξάλλου κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στη χώρα του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού. Έχουμε περισσότερες από 100 εθνικότητες (στην Ουκρανία). Πρόκειται για την καταστροφή και την εξόντωση όλων αυτών των εθνικοτήτων», είπε ο Ζελένσκι.

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις