0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

O ΣΥΡΙΖΑ αργά – αργά και βασανιστικά για τα στελέχη του, ξεπερνά την… μονοκαλλιέργεια της αριστεροσύνης και μεταλλάσσεται σε έναν «κήπο» που φυτρώνουν πια άνθη κάθε λογής μαζί με τσουκνίδες και μολόχες.

Ο καθένας μπορεί να βρει τον εαυτό του σε αυτόν τον «κήπο», χωρίς ιδεολογική βάση, κοινούς στόχους και φυσικά χωρίς στρατηγική και όραμα, αρκεί να είναι αντιμητσοτακικός και ολίγον αντισυστημικός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όλα τα αγοράζει και όλα τα πουλάει, στο πολιτικό παζάρι προκειμένου να φτάσει ή και να «καβαλήσει» το ποσοστό του Τσίπρα στις εκλογές του 2023 για να παραμείνει στη θέση του. Έμαθε το «πως», από τους καλύτερους του είδους στο κόμμα.

O δρόμος όμως δεν είναι καθόλου εύκολος καθότι τα ποσοστά του κινούνται ακόμα κοντά στο 15%, οι προκριματικές εκλογές για το ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο πέρασαν κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας και η ανάδειξη προσώπων, όπως του δημοσιογράφου lifestyle εκπομπών Δ. Παπανώτα με τις δηλώσεις του για την υπαιτιότητα των γυναικών στη βία που υφίστανται, όπως και η μειωμένη προσέλευση ψηφοφόρων, προκάλεσαν περισσότερη γκρίνια στα στελέχη και στα όργανα του κόμματος που παραμερίστηκαν, παρά ικανοποίησαν. 

Ο Σ. Κασσελάκης τα έγραψε για άλλη μια φορά στα «παλιά του παπούτσια» -αν έχει παλιά- και προχώρησε στη δική του υπέρβαση, καθώς οι ευρωεκλογές με τη χαλαρή ψήφο τους, ευνοούν πειραματισμούς. Ψάχνει να βρει το δικό του μονοπάτι ανάμεσα στο λαϊκισμό και τον εθνικοπατριωτικό μεσσιανισμό, ως συμπλήρωμα στον έντονο αντιμητσοτακισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις