Πούτιν
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει χρησιμοποιήσει πυρομαχικά φωσφόρου στην Ουκρανία και μπορεί να το κάνει ξανά στην απόγνωσή του για να καταλάβει τη Μαριούπολη , προειδοποίησαν τη Δευτέρα οι επικεφαλής της βρετανικής άμυνας.

Τόνισαν ότι οι μάχες στην πολιορκημένη πόλη στην Αζοφική Θάλασσα, όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, εντείνονται με τους Ρώσους στρατηγούς να χρησιμοποιούν τακτικές αδιάκριτων βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών που αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα απωλειών αμάχων.

Περισσότεροι από 5.000 άμαχοι πιστεύεται ότι έχουν ήδη σκοτωθεί στην κατά μεγάλο βαθμό κατεστραμμένη πόλη.

Οι αρχηγοί του βρετανικού στρατού προειδοποίησαν επίσης για ισχυρισμούς ότι τα στρατεύματα του κ. Πούτιν χρησιμοποιούν τον βιασμό ως φρικτό πολεμικό όπλο στην Ουκρανία, καθώς προκύπτουν περισσότερα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου.

Στην τελευταία ενημέρωση, το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο είπε: «Οι ρωσικές δυνάμεις προηγουμένως χρησιμοποιούσαν πυρομαχικά φωσφόρου στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ αυξάνει την πιθανότητα μελλοντικής απασχόλησής τους στη Μαριούπολη, καθώς οι μάχες για την πόλη εντείνονται».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική