0

Δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ερίκ Αμπιντάλ και πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, μπορεί να εμπλέκονται σε υπόθεση εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ισπανική εφημερίδα, μετά από έρευνα που έγινε για τις συνθήκες της μεταμόσχευσης ήπατος, στην οποία είχε υποβληθεί ο Γάλλος πρώην παίκτης το 2012, έδειξαν πως ο δότης μέρους του οργάνου δεν ήταν ένας ξάδερφός του, αλλά κάποιος άνθρωπος με τον οποίο επιστημονικά δεν προκύπτει η παραμικρή συγγένεια. Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έκανε το εθνικό ινστιτούτο έδειξαν ότι ο Ζεράρ Αρμάν, που παρουσιάστηκε ως ξάδερφος του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, δεν έχει καμία σχέση μαζί του.

Η ίδια εφημερίδα το 2018 είχε παρουσιάσει κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ροσέλ με τον Καστίγιο, στις οποίες φέρονταν να μιλούν για αγορά ήπατος με παράνομο τρόπο για τον Αμπιντάλ και εν συνεχεία να παρουσιάζουν τον δότη ψευδώς ως ξάδερφο του ποδοσφαιριστή. Ο δότης και ο παραλήπτης του οργάνου τότε διέρρεαν πως συνδέονται από μια γιαγιά στην οικογένεια, ωστόσο οι εξετάσεις δεν επιβεβαιώνουν ούτε αυτό.

Η έκθεση από τις εξετάσεις έχει διαβιβαστεί ήδη στα δικαστήρια της Βαρκελώνης, που ερευνούν την υπόθεση και πιθανή εμπλοκή του Αμπιντάλ, του τότε προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ και του μάνατζερ Χουάνχο Καστίγιο σε εμπόριο ζωτικών οργάνων.

Εφόσον αποδειχτεί πως ο Αμπιντάλ εξασφάλισε τη ζωτικής σημασίας μεταμόσχευση ήπατος με παράνομο τρόπο, τότε τόσο ο ίδιος όσο και ο δότης απειλούνται με βαρύτατες κυρώσεις από το νόμο, καθώς προβλέπεται πολυετής φυλάκιση.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις