Ουκρανία
0

Οι τοπικές αρχές στην Μπούτσα εξακολουθούν να καλούν τον κόσμο να μην επιστρέψει στην πόλη μετά την ρωσική επίθεση στην πόλη στην Ουκρανία.

O δήμαρχος της πόλης παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της DW και έκανε εκτίμηση της κατάστασης που άφησε πίσω ο ρωσικός στρατός.

Ο δήμαρχος της Μπούτσα, Ανατόλι Φεντορούκ, ανέφερε πως βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι με βασανισμένους ανθρώπους. Οι υποδομές έχουν σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί, αλλά παρόλα αυτά η ζωή επιστρέφει σιγά – σιγά στην πόλη.

Απόσπασμα των όσων είπε:

”Για τέταρτη συνεχή ημέρα οι ειδικοί είναι απασχολημένοι με τον εντοπισμό των σαμποτέρ και την αφαίρεση ναρκών. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις υποδομές, ιδίως την παροχή ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού.

Υπάρχουν και ανθρωπιστικά ζητήματα που μας απασχολούν. Οργανώσαμε την παράδοση ειδών παντοπωλείου, φαρμάκων, προϊόντων υγιεινής και ζωοτροφών.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε αγοράσει 1.000 φιάλες υγραερίου και φούρνους αερίου και δημιουργήσαμε χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να μαγειρέψουν.”

Είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των νεκρών στην Μπούτσα και τον δήμο γενικότερα;  

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 320 άμαχοι. Εμπειρογνώμονες, εγκληματολόγοι και ανακριτές εξετάζουν τώρα τα θύματα, αλλά ο αριθμός των σορών που εντοπίζονται αυξάνεται καθημερινά. Σχεδόν το 90% έχει τραύματα από πυροβολισμούς, όχι τραυματισμούς από θραύσματα.

Πόσοι ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν;

Τρεις εντοπίστηκαν στην Μπούτσα. Στο χώρο ενός εργοστασίου γεωργικών προμηθειών όπου οι Ρώσοι εισβολείς είχαν στοιβάξει τις σορούς ανθρώπων με τα χέρια δεμένα, μετά στις οδούς Βοξάλνα και Γιαμπλούνσκα και σε ένα κέντρο αναψυχής για παιδιά. 

Σε ποιο βαθμό έχει καταστραφεί οι υποδομές στην Μπούτσα;

Οι σημαντικότερες υποδομές στις εισόδους της πόλης και στην ίδια την πόλη είναι πρακτικά ολοσχερώς κατεστραμμένες. Την τρίτη μέρα του πολέμου, οι Ρώσοι κατακτητές κατέστρεψαν τον υποσταθμό που τροφοδοτούσε με ρεύμα τόσο την πόλη όσο και τους ουκρανικούς σιδηροδρόμους. Ο υποσταθμός δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει, πρέπει να κατασκευαστεί νέος.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις