Μητσοτάκης
0

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε φόρουμ στο «Growing Together» και διαβεβαίωσε για την στήριξη που θα παρέχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση και να απορροφήσουν τις αυξήσεις στην ενέργεια, έδωσε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ, στο Ζάππειο.

Μιλώντας στο «Growing Together» που συνδιοργανώνουν η Γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα BpiFrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «βραχυπρόθεσμα θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να απορροφήσουν τις αυξήσεις».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «χειριζόμαστε διάφορες κρίσεις και η τελευταία θέτει μια μεγάλη πρόκληση όσο αφορά στις τιμές της ενέργειας αλλά ταυτόχρονα κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία», σημειώνοντας πως στο τέλος της ημέρας η «πράσινη» μετάβαση γίνεται πιο σημαντική και γεωπολιτικά» και στο πλαίσιο αυτό «χρειαζόμαστε ενεργειακή ανεξαρτησία».

Εκτίμησε ότι «βγαίνουμε από μια βαθιά και επώδυνη κρίση που έχει ως αποτέλεσμα επίσης την αλλαγή νοοτροπίας μεταξύ των νέων Ελλήνων» και συμπλήρωσε πως« οι νέοι πιστεύουν στην καινοτομία και θέλαμε να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα» για να σημειώσει ότι «παρότι οι νέοι μας τα πήγαιναν πολύ καλά στο εξωτερικό, για κάποιο λόγο δεν τα πήγαιναν τόσο καλά εντός της χώρας».

«Είμαι σίγουρος ότι το σύστημα νεανικής επιχειρηματικότητας θα εκτιναχθεί», πρόσθεσε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο φόρουμ «Growing Together» που συνδιοργανώνουν η Γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα BpiFrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, στο Ζάππειο.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, «χειριζόμαστε διάφορες κρίσεις και η τελευταία θέτει μια μεγάλη πρόκληση όσο αφορά στις τιμές της ενέργειας αλλά ταυτόχρονα κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία. Όταν βλέπουμε τι γίνεται με την ενέργεια τώρα, βραχυπρόθεσμα θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να απορροφήσουν τις αυξήσεις. Άλλα στο τέλος της ημέρας η «πράσινη» μετάβαση γίνεται πιο σημαντική και γεωπολιτικά. Χρειαζόμαστε ενεργειακή ανεξαρτησία».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το Ζάππειο: «Βγαίνουμε από μια βαθιά και επώδυνη κρίση που έχει ως αποτέλεσμα επίσης την αλλαγή νοοτροπίας μεταξύ των νέων Ελλήνων» και πρόσθεσε για τη νεανική επιχειρηματικότητα: «Οι νέοι πιστεύουν στην καινοτομία και θέλαμε να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα. Παρότι οι νέοι μας τα πήγαιναν πολύ καλά στο εξωτερικό, για κάποιο λόγο δεν τα πήγαιναν τόσο καλά εντός τς χώρας. Είμαι σίγουρος ότι το σύστημα νεανικής επιχειρηματικότητας θα εκτιναχθεί».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική