0

«Με την ενότητα, με τη δημοκρατική συμμετοχή, με τον σεβασμό των Ελλήνων του εξωτερικού μεγαλώνουμε την Ελλάδα και την κάνουμε ισχυρότερη», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητώντας από όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «αποτελεί ισχυρό εθνικό, πατριωτικό, δημοκρατικό συμβολισμό η επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να ξεκινήσουμε το νομοθετικό έργο της νέας τετραετίας με το νομοσχέδιο που αίρει όλα τα εμπόδια και τις προϋποθέσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αναστοχασμού για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που τιμάται σήμερα, από την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου στις 24 Ιουλίου».

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, τόνισε ότι πλέον «επιτέλους οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό -σπουδάζουν ή εργάζονται- ακόμα και όσοι απλά ταξιδεύουν και τους βρίσκει εκτός της πατρίδας η εκλογική διαδικασία, θα μπορούν να ψηφίσουν. Χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση, εκτός από το να κάνουν την αίτηση να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους». Παράλληλα κάλεσε τα κόμματα που στην Επιτροπή έδειξαν επιφυλάξεις ή καταψήφισαν να επανεξετάσουν τη στάση τους, λέγοντας πως «είναι πραγματικά ακατανόητη η φοβική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η πολύ βαριά ιδεοληπτική άποψη του ΚΚΕ» καθώς «δεν πρέπει κανείς εκπρόσωπος του λαού μας να λείπει από αυτό το προσκλητήριο ευθύνης».

Ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε πως «σήμερα κάνουμε πράξη την απάλειψη κάθε διάκρισης απέναντι στους Έλληνες του εξωτερικού με πατριωτική, εθνική και δημοκρατική ευθύνη. Και αυτό οφείλεται σε όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησής μας», διευκρινίζοντας πως «δεν μιλάμε για εκχώρηση δικαιώματος ψήφου. Μιλάμε για διευκόλυνση. Μιλάμε για Έλληνες με δικαίωμα ψήφου, που αν έπαιρναν το αεροπλάνο για τον τόπο καταγωγής τους θα ψήφιζαν κανονικά. Τους διευκολύνουμε και τους δίνουμε τη δυνατότητα να κρατήσουν ισχυρούς τους δεσμούς με την πατρίδα. Γιατί, είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ελληνισμού στις χώρες όπου ζουν. Πολλοί από αυτούς πρωτοπορούν, μας κάνουν όλους περήφανους», γι’ αυτό και «λέμε δυνατά “ναι” στη ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, γιατί μαζί μπορούμε περισσότερα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του αναφέρθηκε και στις καταστροφικές πυρκαγιές εκφράζοντας «την αλληλεγγύη του σε όλους τους ανθρώπους, που έχουν πληγεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά και την ευγνωμοσύνη του στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., στους εθελοντές, σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ