0

«Όποιος θέλει σταθερότητα στην Ελλάδα έχει μόνο μια επιλογή πλέον: Να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μιλάει με πολύ καθαρά λόγια και καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει σιγουριά και σταθερότητα για την Ελλάδα», τόνισε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ χαρακτήρισε ρεαλιστικό το στόχο της αυτοδυναμίας.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Επειδή πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός έχουμε αποδείξει πλήρως την αξιοπιστία μας, ο στόχος της αυτοδύναμης κυβέρνησης για τη ΝΔ είναι απολύτως ρεαλιστικός στις εκλογές που λογικά θα ακολουθήσουν στις αρχές Ιουλίου. Πρώτα, όμως, στις 21 Μαΐου, οι Έλληνες πρέπει να δώσουν ένα πολύ ισχυρό ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να είναι σαφές σε όλους ότι στις αμέσως επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός με αυτοδυναμία».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο κ. Θεοδωρικάκος: «Ο κ. Τσίπρας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι θα είναι δεύτερο κόμμα. Κανονικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να διεκδικεί την πρωτιά. Δεν το κάνει και αυτό είναι ξεκάθαρο.
Βλέπω μια Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα λέει ο κ. Τσίπρας, άλλα λέει ο κ. Δραγασάκης, άλλα ο κ. Τσακαλώτος. Επομένως, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: «Εάν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να το είχε κάνει το 2015 όταν είχε πλειοψηφία μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Όσο για το εάν είναι δική μας φαντασία η κυβέρνηση των ηττημένων, καλώ όλους να θυμηθούν: Το 2015 πριν από τις εκλογές ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ; Όχι. Συνεργάστηκε, όμως. Επομένως, ποιος μπορεί να πιστέψει αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας; Μπορεί να κάνει με τον οποιοδήποτε. Σε ό,τι αφορά το κόμμα του κ. Βαρουφάκη το νεκρανάστησε ο κ. Τσίπρας με αυτά που είπε χθες περί κυβέρνησης ανοχής, τα οποία διαψεύστηκαν και χλευάστηκαν από το ΚΚΕ. Και ήταν αναμενόμενο. Εκείνοι που ζημίωσαν την Ελλάδα με την επιπόλαιη και βαθιά λαθεμένη πολιτική τους με ένα πρόσθετο τρίτο μνημόνιο που ήταν περιττό, ζημίωσαν την Ελλάδα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, μπορεί κανείς να τους εμπιστευθεί;».

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, τονίζοντας:
«Οι αριθμοί για εγκληματικότητα λένε τα εξής: Πρώτον η χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα, που αφορά το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, δηλαδή κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων, το 2022 είναι κατά 25% μικρότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 2015-2019. Ο λόγος που αναφέρω το 2022 είναι ότι αποτελεί την πρώτη κανονική χρονιά, χωρίς την καραντίνα από την πανδημία του κορονοϊού. Το προηγούμενο διάστημα οι δείκτες της εγκληματικότητας επηρεάζονταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι ήμασταν όλοι κλεισμένοι, λόγω της καραντίνας. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως, ότι η δική μας αποστολή είναι να ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας παντού. Όσο περισσότεροι αστυνομικοί είναι έξω, ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής όπου συγκεντρώνεται το 70% της εγκληματικότητας, τόσο καλύτερα».

Ειδικά, για τις ανθρωποκτονίες, σημείωσε ο υπουργός: «Το 2022 είχαμε τις λιγότερες ανθρωποκτονίες στα τελευταία 15 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο αριθμός είναι 79, αρκετά μικρότερος απ’ ό,τι πριν από χρόνια. Το 90% των ανθρωποκτονιών εξιχνιάστηκαν από την ΕΛΑΣ. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν πρόκειται ποτέ η ΕΛΑΣ να σταματήσει την αναζήτηση ενόχων και δεν σταματάει η έρευνα για καμία υπόθεση εάν δεν βρεθούν οι ένοχοι για να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην απεμπλοκή αστυνομικών από διάφορα πάρεργα, υπογραμμίζοντας: «Θα συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε διαρκώς αστυνομικές δυνάμεις από πάρεργα», σημείωσε. Ήδη έχουμε σταματήσει να δίνουμε το γνήσιο της υπογραφής από τα Αστυνομικά Τμήματα, εδώ και ενάμιση χρόνο. Το επόμενο είναι ότι η Αστυνομία θα  σταματήσει να μεταφέρει τα δικόγραφα. Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί ήταν οι “ ταχυδρόμοι” των δικαστικών Αρχών. Το έχουμε ψηφίσει από το καλοκαίρι και αναμένουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να τεθεί σε εφαρμογή. Ακολουθεί άλλη μια σοβαρή μεταρρύθμιση η οποία  θα μπορεί να γίνει πράξη μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Σε κάθε φυλακή κατασκευάζουμε μια ειδική αίθουσα από την οποία θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής σύνδεσης με τους χώρους των δικαστηρίων, ώστε κρατούμενοι οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι να μη χρειάζεται να μετακινηθούν. Θα γλιτώσουμε χιλιάδες αστυνομικούς από τέτοιου είδους μεταγωγές, οι οποίες έχουν και κόστος και συχνά είναι  επικίνδυνες αποστολές. Το άθροισμα όλων αυτών μας κάνει έναν αριθμό που ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του προγράμματος της παράταξής μας. Και αυτά είναι καλά νέα, γιατί οι αστυνομικοί θα είναι εκεί έξω για να κάνουν τη δουλειά τους».

Σχετικά με την εγκληματικότητα, αλλά και τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες στην Μύκονο, ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε σαφές μήνυμα: «Δεν υπάρχουν άβατα ανομίας και παραβατικότητας. Στην Μύκονο, μέχρι την 1η Μαΐου, θα έχουν τοποθετηθεί 100 νέοι πρόσθετοι αστυνομικοί, υπερδιπλάσιοι από αυτούς που ήταν και θα προστεθούν και άλλοι 30. Το σπουδαιότερο, που θέλω να γνωρίζουν όλοι, είναι ότι η ΕΛΑΣ συνεργάζεται με όλες τις κρατικές Αρχές και συντρέχει με δυνάμεις οι οποίες πηγαίνουν συγκεκριμένα να εκτελέσουν επιχειρήσεις στη Μύκονο, προκειμένου να ξεκαθαριστεί σε όλους ότι το νησί είναι ένας τόπος όπου ισχύει απολύτως ο νόμος του ελληνικού κράτους και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο με κανέναν. Πηγαίνουν μονάδες Οικονομικής Αστυνομίας, των ΟΠΚΕ, δυνάμεις που κάνουν τροχονομικούς ελέγχους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εφ’ όσον υπάρξουν κατεδαφίσεις, αρμόδιες είναι οι Αρχές του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Προφανές είναι ότι εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, όπως ΜΑΤ από την Αθήνα και οτιδήποτε άλλο. Είναι μια εικόνα αποφασιστικότητας».

Αναφερόμενος, επίσης, στην ασφάλεια των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, ο υπουργός τόνισε:
«Κανείς δεν πηγαίνει για τουρισμό σε μια ξένη χώρα εάν δεν αισθάνεται απολύτως ασφαλής. Το γεγονός, λοιπόν, ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο  σε τουριστικές ροές -και φέτος αναμένουμε περισσότερα εκατομμύρια απ’ ό,τι πέρσι, που σημειώθηκε επίσης ρεκόρ – δείχνει ότι όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι η χώρα μας αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή προορισμό. Και επειδή Ελλάδα δεν είναι προφανώς μόνο η Μύκονος, το πρώτο πράγμα που κάνουμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛΑΣ είναι να ενισχύουμε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε όλους τους προορισμούς. Φέτος οι τουριστικοί προορισμοί ενισχύονται με 830 πρόσθετους αστυνομικούς, ενώ ήδη έχουν κατευθυνθεί στα αεροδρόμια της χώρας και στους σταθμούς εισόδου και εξόδου 1.188 αστυνομικοί μας. Πέρσι, στο “ Ελ. Βενιζέλος” είχαμε τα καλύτερα ρεκόρ εξυπηρέτησης των τουριστών. Πέρσι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, με τεράστιες καθυστερήσεις, ενώ το “ Ελ. Βενιζέλος” ήταν εξαιρετικά συνεπές και αξιόπιστο».
Ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε στη συνέχεια τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα αναφορικά με σχέσεις αστυνομικών με μέλη της Greek Μafia, σημειώνοντας: «Πρόκειται για μια επιεικώς απαράδεκτη συκοφαντική και ψευδέστατη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έγινε από το εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας έκανε αυτές τις δηλώσεις από το Βερολίνο. Εάν έπαιρνε κάποιος σοβαρά υπόψη του αυτά, καταλαβαίνετε ότι το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και στην εικόνα της χώρας θα ήταν βαρύτατο. Δηλώσεις ενός ανθρώπου ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΕΛΑΣ κυβερνάται από τη μαφία. Πρέπει να ανασκευάσει την δήλωσή του που είναι βαριά, δεν έχει καμία τεκμηρίωση, είναι ψευδέστατη και συκοφαντική. Πρόσφατα στις κρίσεις των αξιωματικών κάναμε αλλαγές και στo χώρο της κρίσιμης Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Ήταν ελλειμματικό το έργο της Υπηρεσίας. Τοποθετήσαμε αξιωματικό, ο οποίος θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός».
Τέλος, σχετικά με τους επίορκους αστυνομικούς, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε: «Είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε αυτούς. Την περίοδο που βρίσκομαι στο υπουργείο έχουν αποταχθεί από την ΕΛΑΣ 34 αστυνομικοί. Δεν υπάρχει περίπτωση αστυνομικός να παρανομήσει και να μη σέβεται το εθνόσημο που έχει στη στολή του. Ο αστυνομικός πρέπει να έχει το εθνόσημο στο μυαλό και την καρδιά του. Όσοι αποδεικνύονται επίορκοι παίρνουν τον δρόμο της εξόδου από την ΕΛΑΣ».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ