0

Ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος και ο κτηνίατρος Ιωάννης Πολυζώης, μίλησαν στο χθεσινό «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, για τη φονική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας και πως μπορεί να σκοτώσει.

«Η κεταμίνη είναι μία ουσία που την χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική γιατί είναι ένα ταχύτατο αναισθητικό, καταπραϋντικό. Σε μικρές δόσεις μπορεί να έχει και ψυχοδηλωτικές επιδράσεις. Υπάρχει και σε λευκή σκόνη, αλλά αυτό που χρησιμοποιούμε στα ιατρεία μας είναι σε υγρή μορφή. Όταν χρησιμοποιείται στους ανθρώπους, η χρήση της είναι αναισθητική. Πάντα μιλάμε για χειρουργεία. Όταν παίρνουμε για τα ιατρεία μας κεταμίνη, υπογράφουμε ειδικό χαρτί, ειδική συνταγή περί ναρκωτικών. Ούτε εμείς την παίρνουμε εύκολα. Μία μεγαλύτερη ποσότητα, είναι ικανή να σκοτώσει», ανέφερε ο κύριος Πολυζώης.

Ο κύριος Λουράντος είπε πως η ουσία αυτή χρησιμοποιείται ως μείζων αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Δεν υπάρχει όμως στο ελεύθερο εμπόριο.

Από μία απλή αναζήτηση που έκανε το «Τούνελ» στο Διαδίκτυο, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να την αποκτήσει κάποιος.

«Στο Διαδίκτυο δεν έχει κανείς ευθύνη. Παίρνεις ό,τι να ναι και το έχεις. Ενώ όταν το πάρεις από το γιατρό, έχει την ευθύνη αυτός που σου το δίνει. Όλες οι αναισθησίες γίνονται ενδοφλέβια και με παρουσία αναισθησιολόγου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις