Η λίστα του Σίντλερ
0

Το «κορίτσι με το κόκκινο παλτό» στην «Λίστα του Σίντλερ», συντονίζει βοήθεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στα σύνορα Ουκρανίας Πολωνίας.

Η Ολίβια Νταμπρόβσκα, η ηθοποιός που έγινε γνωστή στα 4 της χρόνια, όντας το κορίτσι με το κόκκινο παλτό (το μόνο έγχρωμο πλάνο στην ταινία) στην πασίγνωστη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Η λίστα του Σίντλερ» στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων.

Τώρα η Ολίβια, 32 ετών, από την Κρακοβία της Πολωνίας, βοηθά όσους φεύγουν από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, έχοντας αντλήσει έμπνευση από την ταινία στην οποία έπαιξε μικρή. Η ηθοποιός έχει αναλάβει ρόλο συντονίστριας μιας ομάδας εθελοντών, η οποία βοηθά τους Ουκρανούς πρόσφυγες να περάσουν τα πολωνικά σύνορα.

Όπως λέει η ίδια, η ομάδα έχει ήδη βρει σπίτια για δέκα οικογένειες και διασφαλίσει ότι εκατοντάδες άλλοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε μεγάλες πόλεις της Πολωνίας.

Μάλιστα, ενημερώνει καθημερινά το κοινό μέσω των social media για τις δράσεις της ομάδας της και τα επιτεύγματά της, προκειμένου να μεταφέρει και σε άλλους αυτό το αίσθημα ανθρωπιάς.

Σε ζωντανή μετάδοση που έκανε στο Instagram, η Ολίβια μίλησε για την έως τώρα εμπειρία της από τη δουλειά στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και εμείς τους δίνουμε βοήθεια. Πραγματικά νοιαζόμαστε για κάθε άτομο στα σύνορα», είπε.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα πρόσωπα, αυτά τα μάτια, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έχω δει», συνέχισε. «Δεν μπορείς να προετοιμαστείς αρκετά για αυτό».

Η Ολίβια είπε ότι δεν υπάρχει κραυγή ή κλάμα στα σύνορα, μόνο σιωπή. «Ουρλιάζουν από μέσα τους και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνω και που δεν θα μπορέσω να ξεχάσω».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Watchlist