0

Πολλοί, ορμώμενοι από τις τάξεις της αντιπολίτευσης κατά μείζονα λόγο, έσπευσαν να προοικονομήσουν πως ο «χρησμός» Μητσοτάκη περί κυβερνήσεων συνεργασίας συνιστά αλλαγή δόγματος για το Μέγαρο Μαξίμου, εξ αιτίας της φθοράς, που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ελέω του σφοδρού κύματος της ακρίβειας.

Οι ίδιοι κύκλοι χρεώνουν στον πρωθυπουργό μικροκομματική προσέγγιση και τακτικισμό, κατηγορώντας τον ότι στρέφεται όψιμα στην εκδοχή των συμμαχικών κυβερνήσεων, όχι επειδή πιστεύει στην κουλτούρα των συνεργασιών, αλλά επειδή νιώθει πως η κάμψη στα δημοσκοπικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας τον απομακρύνει από το στόχος της αυτοδυναμίας.

Κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν την εν λόγω προσέγγιση σκωπτικά. Μειδιούν πονηρά και σημειώνουν με νόημα πως ένα και πλέον χρόνο πριν από το κρίσιμο εκλογικό ραντεβού ουδείς μπορεί με ασφάλεια να μιλήσει για πολιτικές βεβαιότητες, πολλώ μάλλον να καταστρώσει ολοκληρωμένη πολιτική στρατηγική.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία Μητσοτάκη, που ανοίγει επισήμως τον προεκλογικό κύκλο και αποτελεί τρόπον τινά το εναρκτήριο λάκτισμα ενός πολιτικού μαραθωνίου για γερά νεύρα δε συνιστά…φωτοβολίδα, ούτε και πρόσχημα, προκειμένου να αποδράσει από τη ζοφερή πραγματικότητα των άνευ προηγουμένου ανατιμήσεων σε ενέργεια και βασικά αγαθά.

Συνεργάτες του, που είναι εξοικειωμένοι με το σκεπτικό του πρωθυπουργού μεταδίδουν πως ο κ, Μητσοτάκης πιστεύει βαθιά στη σύνθεση, απόδειξη πως στην κυβέρνηση του υπηρετούν πολλά στελέχη, που δεν προέρχονται ούτε είναι Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, συνεχίζουν τα ίδια πρόσωπα, σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, όπως αυτή, που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρό προς τους πολίτες ποιος εκ των πολιτικών δυνάμεων έχει την πλέον εύστοχη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, όσο και ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τη εμπέδωση της σταθερότητας στον τόπο και ποιος αντιθέτως απασχολείται πρωτίστως με επί μέρους μικροκομματικές στοχεύσεις και συμφέροντα.

Η έως τώρα αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛ επιβεβαιώνει κατά το Μέγαρο Μαξίμου πως η Χαριλάου Τρικούπη ούτε πειστική κυβερνητική εναλλακτική διαθέτει, ούτε και προτίθεται προς ώρας να μπει σε μία ουσιαστική συζήτηση για τα βασικά πολιτικά προτάγματα της επόμενης περιόδου για τον τόπο.

«Ουδείς έχει το δικαίωμα να κρύβεται», επισημαίνουν με νόημα κυβερνητικοί παράγοντες, που προιδεάζουν κατ αυτόν τον τρόπο πως ο κ. Μητσοτάκης θα εξακολουθήσει το στενό μαρκάρισμα στο Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να φανεί εν τέλει ποιος διαθέτει το όραμα και το πρόγραμμα για να βγάλει την χώρα από τη στενωπό.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις