0

Προπάππους της είναι ο Λέων Τολστόι, ένας από τους σημαντικότερους Ρώσους λογοτέχνες, ο συγγραφέας που έχει συνδέσει το όνομά του με βιβλία-μνημεία όπως είναι το «Πόλεμος και Ειρήνη» και το «Άννα Καρένινα», ένας συγγραφέας αποσπάσματα από τα έργα του οποίου έχει επικαλεστεί κατά καιρούς και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κι όμως, η 84χρονη δισέγγονη του Τολστόι, Μάρτα Αλμπερτίνι, τολμά να παίρνει θέση ενάντια στον πόλεμο που διεξάγουν οι δυνάμεις του Πούτιν στην Ουκρανία.

Η ίδια προχωρά ακόμη παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι και ο προπάππους της θα επέκρινε αυτόν τον πόλεμο, όπως σημειώνει σε άρθρο του το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP το οποίο επικαλείται η Washington Post.

H 84χρονη Μάρτα Αλμπερτίνι, που ζει στην Ελβετία, υποστηρίζει μάλιστα πως η ίδια μαζί με άλλους απογόνους του Τολστόι έχουν στείλει και επιστολή στον Πούτιν με την οποία εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους για τον πόλεμο.

Παράλληλα, η κα. Αλμπερτίνι φιλοξενεί πλέον στο σπίτι της στην Ελβετία και δύο πρόσφυγες από το Μικολάιβ της Ουκρανίας, την 24χρονη Anastasia Sheludko και τη μητέρα της.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Watchlist