0

Στις βαριές απώλειες που υπέστη το 331ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Φρουρών στην Ουκρανία αναφέρεται το BBC σε δημοσίευμά του, ενώ σημειώνει ότι νεκρός είναι και ο διοικητής του επίλεκτου αυτού σώματος, Σεργκέι Σουχάρεφ.

Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό, ο συνταγματάρχης Σουχάρεφ σκοτώθηκε στην Ουκρανία στις 13 Μαρτίου και τιμήθηκε μετά θάνατον με το παράσημο του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι βαριές απώλειες ενός επίλεκτου ρωσικού συντάγματος στην Ουκρανία» τιτλοφορείται το συγκεκριμένο δημοσίευμα του BBC για το 331 Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Φρουρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Φρουροί» ονομάζονται οι επίλεκτες μονάδες και σχηματισμοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων δεν αναφέρονται ιδιαίτερα στη Ρωσία, μα μέσω της χρήσης open source υλικού, το BBC αναφέρει πως ήταν σε θέση να «διαβάσει» την εξέλιξη των επιχειρήσεων της μονάδας, επιβεβαιώνοντας πως τουλάχιστον άλλοι 39 στρατιώτες του επίλεκτου 331ου Συντάγματος έχουν σκοτωθεί – με τον πραγματικό αριθμό των νεκρών όταν ετοιμαζόταν το ρεπορτάζ να εκτιμάται πως μπορεί να φτάνει τους 100, χωρίς να προσμετρώνται σοβαρά τραυματίες, αγνοούμενοι και αιχμάλωτοι.

Οι άνδρες αυτοί υπάγονταν σε μια δύναμη που εισήλθε στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία, με τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) να ηγούνται. Η παρουσία τους υπογράμμιζε τη σημασία του στόχου τους, που δεν ήταν άλλος από τη γρήγορη κίνηση προς το Κίεβο.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις