0

Η τακτική των ρωσικών δυνάμεων είναι παρόμοια σε όλες τις επιχειρήσεις στην ουκρανική επικράτεια και στηρίζεται στη λογική της «εκκαθάρισης», δηλαδή τον έλεγχο πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι και τη σύλληψη ή εξολόθρευση των εχθρικών δυνάμεων, καθώς και την αναγνώριση και μεταφορά των πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί ή έχουν βρει καταφύγιο. Ακολουθούν οι επίγειες δυνάμεις και ειδικότερα η ομάδα Wagner.

Βίντεο από Drone κατέγραψε βήμα-βήμα τις επιχειρήσεις της ομάδας Wagner των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πόλη Ποπάσνα, η οποία νωρίτερα είχε κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το βίντεο που ακολουθεί:

ι εικόνες είναι σοκαριστικές. Η πόλη «καπνίζει» ακόμα από το ρωσικό σφυροκόπημα, ενώ δεν υπάρχει κανένα κτίριο που να μην έχει καταστραφεί ή να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Ολόκληρη η περιοχή παραπέμπει σε ένα απόκοσμο τοπίο, αποτέλεσμα του σαρωτικού βομβαρδισμού των Ρώσων, οι οποίοι δεν υπολογίζουν πλέον τις ζωές των αμάχων ή δομές και βασικά κτίρια.

Οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner πηγαίνουν σε γκρουπ από το ένα σπίτι στο άλλο, ελέγχουν αν υπάρχουν επιζώντες και εφόσον εντοπιστούν, συλλαμβάνονται και οδηγούνται για αναγνώριση και ανάκριση. Σε περίπτωση αντίστασης, η αντίδραση είναι μία: Θάνατος.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Λουγκάνσκ επιβεβαίωσε την ολοκληρωτική καταστροφή της μικρής πόλης, λέγοντας πως οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πυροβολικό και πυραύλους.

Το βίντεο που παρακολουθήσατε παραπάνω έχει καταγράψει Drone των ρωσικών δυνάμεων και έχει μεταδοθεί σε όλη του τη διάρκεια από το δίκτυο Telegram.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: VIDEO