0

Πυρκαγιά ξέσπασε σε κτήριο που στεγάζει εργάτες στην πόλη Μανγκάφ στο νότιο Κουβέιτ νωρίς την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 ανθρώπους, δήλωσαν αστυνομικοί στα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το περιστατικό αναφέρθηκε στις αρχές στις 6:00 π.μ. τοπική ώρα δήλωσε ο υποστράτηγος Eid Rashed Hamad.

«Το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση εργαζομένων και υπήρχε μεγάλος αριθμός εργαζομένων εκεί. Δεκάδες διασώθηκαν, αλλά δυστυχώς υπήρξαν πολλοί θάνατοι ως αποτέλεσμα της εισπνοής καπνού από τη φωτιά», είπε ένας άλλος ανώτερος διοικητής της αστυνομίας στην κρατική τηλεόραση.

«Πάντα ειδοποιούμε και προειδοποιούμε να μην στοιβάζονται πάρα πολλοί εργαζομένοι σε κατοικίες», είπε, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για τον τύπο εργασίας ή τον τόπο καταγωγής των εργαζομένων. Το υπουργείο Υγείας του Κουβέιτ είπε ότι περίπου 43 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν λόγω της πυρκαγιάς και τέσσερις από αυτούς πέθαναν.

 

Δεν ήταν σαφές εάν τα τέσσερα θύματα ήταν επιπλέον των 35 που αναφέρθηκαν από την αστυνομία. Οι αρχές είπαν ότι περιόρισαν τη φωτιά και διερευνούν τι την προκάλεσε.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: VIDEO