0

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ-1.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στη θωράκιση των συνόρων για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών, στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και την ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών σε αεροδρόμια και στους τουριστικούς προορισμούς.

«Στον Έβρο, η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον στρατό μας και με τους πολίτες, τους Εβρίτες, τους ακρίτες των συνόρων μας αποτελούν μια πανίσχυρη ασπίδα. Ασπίδα προστασίας των συνόρων μας και για αυτό δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία» τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε :

« Η γειτονική μας χώρα, καλό είναι να εγκαταλείψει τέτοιου είδους απειλητικές πράξεις και προκλήσεις στις οποίες επιδίδεται το τελευταίο καιρό, γιατί δεν έχουν το παραμικρό νόημα. Οι Έλληνες, όταν πρόκειται για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας είμαστε απολύτως ενωμένοι και ισχυροί». Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι από τις αρχές του χρόνου έχει αποτραπεί η είσοδος στην χώρας μας 40.000 παράνομων μεταναστών και έχουν συλληφθεί 150 διακινητές.

Αν κάποιος σκέφτεται να δώσει πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες ας το σταματήσει

«Δίνουμε μία μάχη ανάμεσα στη λογική, το αυτονόητο από τη μία πλευρά και στον παραλογισμό από την άλλη. Ανάμεσα στην ελευθερία που οφείλουμε να είναι η πρώτιστη αξία στη ζωή μας και στη βία από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Τι πιο λογικό για ένα Πανεπιστήμιο να υπάρχει η βιβλιοθήκη. Τι συζητάμε τώρα, τον 21 αιώνα, σε μία χώρα που είναι Ευρωπαϊκή, πολιτισμένη και δημοκρατική.

Είναι λοιπόν η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας υπέρ της ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Η Ελληνική Αστυνομία προασπίζεται τη βιβλιοθήκη και το αυτονόητο αυτό δικαίωμα φοιτητών καθηγητών, απέναντι σε μία περιθωριακή ομάδα που προκαλεί επεισόδια. Ήδη ξεκινάει η εξεταστική περίοδος και νομίζω όλα τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φοιτήτριες και οι οικογένειές τους απαιτούν την ηρεμία και την ησυχία. Επομένως αν κάποιος σκέφτεται να δώσει πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες ας το σταματήσει».

Η ασφάλεια είναι ένα ισχυρό brand για την Ελλάδα και αυτή την τουριστική περίοδο

Για το θέμα της ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς επισήμανε: «Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, τόσο των κατοίκων των περιοχών αυτών, όσο και των επισκεπτών, των τουριστών. Κανείς δεν πάει κάπου αν αισθάνεται ανασφαλής. Η ασφάλεια είναι ένα ισχυρό brand για την Ελλάδα και αυτή την τουριστική περίοδο έχουμε στείλει ήδη 1.380 αστυνομικούς μας σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς και στις εισόδους της Ελλάδας».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ