0

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ενίσχυσης της ασφάλειας στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Όπως τόνισε ο υπουργός, το ζήτημα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δημάρχου Αθηναίων και των συνεργατών του: «Η δράση μας όλο αυτό το διάστημα είναι δράση καθημερινής συνεργασίας, γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού. Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο. Ο στόχος μας πάντα είναι το καλύτερο», επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην συνεχή, καθημερινή και συντονισμένη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, αλλά και στα αποτελέσματα των ειδικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέσα σε δυόμιση μήνες συνελήφθησαν περί τους 1000 παράνομους μετανάστες: «Θέλουμε να πετύχουμε το μάξιμουμ. Μερικά πράγματα είναι αλήθειες και πρέπει να τα μάθουν οι πολίτες. Από τις 15 Μαρτίου μέχρι χθες, η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει 1.000 παράνομους μετανάστες και τους έχει οδηγήσει στα κέντρα προσωρινής κράτησης. Αυτοί θα παραμείνουν στα κέντρα προσωρινής κράτησης και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους από τη στιγμή που είναι παράνομοι», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικά για τις συλλήψεις για ναρκωτικά, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης με τον δήμαρχο Αθηναίων και τόνισε πως η αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών απαιτεί ειδική διαχείριση και ευρεία συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Σχετικά με την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της πρωτεύουσας, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι από τις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα είναι καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τρεις κινήσεις για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας: Πρώτον, δεν θα φύγει ούτε ένας αστυνομικός από την Αθήνα με αποσπάσεις για τις τουριστικές περιοχές, οι ανάγκες των οποίων θα καλυφθούν από άλλες περιοχές της χώρας. Δεύτερον, το φθινόπωρο οι καινούργιοι 700 αστυνομικοί θα κατανεμηθούν όλοι μέσα στα πλαίσια της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής και τρίτον, οι 185 ειδικοί φρουροί που προσελήφθησαν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και προορίζονται για να μπουν στα Πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή διατίθενται στα Αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων για τη δύσκολη περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου. Και τέλος, οι αστυνομικές δυνάμεις που απελευθερώνονται από την μεταφορά των δικογράφων αφοσιώνονται και αυτές στα θέματα ασφάλειας του δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος , στη συνέντευξη του, αναφέρθηκε και στο έργο εκσυγχρονισμού των ταυτοτήτων και των διαβατηρίων η εξέλιξη του οποίου θα καθοριστεί από την απόφαση του ΣτΕ, καθώς υπάρχει διαγωνισμός σε εξέλιξη, αλλά έχουν γίνει ενστάσεις . «Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν διανοούμαι να κάνω τίποτε άλλο από το να εφαρμόσω την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όποια και αν είναι αυτή», δήλωσε.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ