0

Το λάδι της αγάπης : Λιομάζεμα στο Σχολείο για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ!

«Τους …έβγαλαν το λάδι» με χαρά και τους το χάρισαν με αγάπη! Ο λόγος για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας τα οποία μάζεψαν τις ελιές από τα ελαιόδενδρα του προαυλίου τους και το λάδι που έβγαλαν το δώρισαν στα παιδιά με καρκίνο που φιλοξενούνται, με τους γονείς τους, στους Ξενώνες της ΦΛΟΓΑΣ, στην Αθήνα!

Με την βοήθεια των δασκάλων τους και του διευθυντή τους Θανάση Ζαχαροδημου, οι περίπου 150 μικροί μαθητές της Παραλίας Διστόμου έκαναν ένα, στην κυριολεξία, πλήρες βιωματικό μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης!

Έτσι. από τον ελαιόκαρπο που μάζεψαν με γέλια και χαρές από τα δέντρα,  είδαν να παίρνουν από το σύγχρονο ελαιοτριβείο του Κωστάκη Τζιτζώκου  – με ευγενική προσφορά του  – το ευλογημένο λάδι!

Τα περίπου 20 κιλά λάδι, μαζί με 560 ευρώ που συγκέντρωσαν από το χαρτζιλίκι τους, οι μαθητές τα πρόσφεραν σε μια μικρή, συγκινητική εκδήλωση που έγινε τις προάλλες, στους  εκπροσώπους του «Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ». Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φλόγας, Λουκάς Δημάκας και το μέλος του Παραρτήματος Φλόγας Βοιωτίας, Ηρώ Παπαϊωάννου, ευχαρίστησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευγενική τους πράξη προς τα παιδιά που ασθενούν και τους μίλησαν για την σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

e-katanalotis: Η καμπάνια τρομάζει του «καρχαρίες»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει έργο. Οι αριθμοί και το… ταμείο στο σούπερ μάρκετ μιλάνε. Ωστόσο, το τέρας της ακρίβειας έχει γιγαντωθεί τα προηγούμενα χρόνια και για αυτό μια νέα καμπάνια «τρέχει» με σκοπό να ενημερωθούν οι τηλεθεατές.

Το κοινό εκπαιδεύεται στη χρήση της πλατφόρμας e-katanalotis, ώστε να κάνει σωστή και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς και να επιλέγει, στο τέλος, τα φθηνότερα προϊόντα της επιλογής του από κάθε σούπερ μάρκετ.

Ίσως η  χρήση της πλατφόρμας «συμμαζέψει» κάποια… μαγαζιά που το έχουν παρακάνει.

Η Ζαχαράκη «ξέχασε» τη Σαμοθράκη

Ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη τροπολογία με μέτρα στήριξης για τη δημογραφική ανάπτυξη του Έβρου την οποία κατέθεσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή.

Η ρύθμιση προβλέπει οικονομική ενίσχυση έως και 10.000 ευρώ σε όσες οικογένειες εγκατασταθούν μόνιμα στους Δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Δυσμενή εντύπωση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός πως στην τροπολογία δεν εντάχθηκε η Σαμοθράκη Η Σαμοθράκη αν και υπάγεται διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ενώ έχει μόλις 2596 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2021), δεν κρίθηκε αναγκαίο να στηριχθεί αναλόγως με άλλες περιοχές με μεγαλύτερο πληθυσμό, όπως το Σουφλί, το οποίο έχει 11.709 καταγεγραμμένους κατοίκους.

Υπάρχει άραγε εξήγηση που βγήκε από τον χάρτη στήριξης του Έβρου η Σαμοθράκη; Αν ναι και η κυρία Υπουργός θεωρεί πως είναι πειστική, ας μεταβεί στο νησί να τους την δώσει από κοντά, να «μετρήσει» από μόνη της αν μπορεί να τους πείσει.

Εγκατάσταση σεισμογράφου στη Σαλαμίνα

Ένας σύγχρονος σεισμολογικός σταθμός εξοπλισμένος από αισθητήρα καταγραφής της ισχυρής εδαφικής κίνησης (επιταχυνσιογράφος) εγκαταστάθηκε στο Δήμο Σαλαμίνας από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γεώργιου Παναγόπουλου με το Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δρ. Βασίλη Καραστάθη.

Ο σταθμός εγκαταστάθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου Σαλαμίνας από επιστήμονες και τεχνικούς του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο σταθμός λειτουργεί και στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο καθ’ όλο το 24ωρο στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, όπου πραγματοποιείται συλλογή και επεξεργασία τους.

Η εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε εντάσσεται στο πλαίσιο  της αναβάθμισης και πύκνωσης του δικτύου καταγραφής ισχυρών εδαφικών κινήσεων στην Αττική, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Θα εγκατασταθούν συνολικά πενήντα (50) νέοι σταθμοί.

Η αναβάθμιση των δικτύων θα επιτρέψει τη βελτίωση της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου Αττικής με εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς για την ασφάλεια των πολιτών. Χαιρόμαστε για την συνεργασία μας με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην θωράκιση του νησιού μας και των κατοίκων».

Το «πιο σύγχρονο δικαστικό Μέγαρο» και Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων έρχονται το 2026 στον Πειραιά

Στα μέσα του 2026 ο Πειραιάς αναμένεται να έχει το «πιο σύγχρονο δικαστικό Μέγαρο», αλλά και Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων έκτασης 26.000 τετραγωνικών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τον Πειραιά.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν το υπό κατασκευή Δικαστικό Μέγαρο στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι το νέο Μέγαρο θα καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, όχι μόνο του Πειραιά, καθώς με τον νέο δικαστικό χάρτη στη δικαστική αρμοδιότητα του Πειραιά περιέρχονται πλέον όλοι οι Δήμοι του παραλιακού μετώπου. Το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Πειραιά θα είναι το πρώτο «πράσινο», μηδενικών εκπομπών δημόσιο κτίριο της χώρας και το πρώτο με πιστοποίηση LEED χρυσού επιπέδου. Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους, με εσωτερικό ακάλυπτο χώρο, θα περιλαμβάνει περισσότερες από 360 θέσεις στάθμευσης, ενώ σε όμορο οικόπεδο θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το εργοτάξιο του νέου Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων, στο λιμάνι του Πειραιά. Το μουσείο θα καλύπτει τη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα από την αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ου αιώνα, καλύπτοντας περίοδο μεγαλύτερη των 3.000 ετών, γεγονός που το καθιστά μοναδικό στον κόσμο, ενώ θα διαπραγματεύεται και το επίκαιρο θέμα της κλιματικής αλλαγής και της επίδρασής της στη θάλασσα. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υδάτινο στοιχείο και αμφιθέατρο, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη διατήρηση τοπόσημων του Πειραιά, όπως το ρολόι που βρίσκεται στην κορυφή του υπό ανακατασκευή SILO, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1936.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις