0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

Η γνήσια λαϊκή φωνή του Βασίλη Καρρά σίγησε για πάντα, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη την Ελλάδα, «απ’το Βορρά μέχρι τον Νότο».

Ο σπουδαίος ερμηνευτής έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του

Πλήθος κόσμου, απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα, πολιτικοί και καλλιτέχνες, έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ερμηνευτή.
Με δάκρυα και χειροκροτήματα, χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτισαν τον Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη, όπου τελέστηκε η κηδεία του, μέσα σε κλίμα οδύνης. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, όταν η ορχήστρα του μεγάλου καλλιτέχνη έπαιξε το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν Πάω Πουθενά», τραγούδια που αγαπήθηκαν τόσο δυνατά από τους θαυμαστές του. Συντετριμμένες η σύζυγός του και η κόρη του, που έχασαν τον δικό τους άνθρωπο. Η οικογένεια του έφτασε αγκαλιασμένη στον Ιερό Ναό, δίνοντας δύναμη ο ένας στον άλλον.

«Καλό ταξίδι άρχοντα», «Σ΄αγαπάμε, καλό παράδεισο», «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού» είναι μερικά από τα μηνύματα και τα λόγια του κόσμου, που είπε το «ύστατο χαίρε» στον Βασίλη Καρρά την Τρίτη (26.12.23), μία ημέρα πριν την ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Σε κλίμα οδύνης το λαϊκό προσκύνημα

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με γνωστά τραγούδια του σε ζωντανή εκτέλεση, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Το λαϊκό προσκύνημα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου συνέρρευσαν χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να αποτίσουν φόρο τιμής, ήταν συνάδελφοι και φίλοι του λαϊκού τραγουδιστή, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Νίκος Ζωιδάκης, ο Πέτρος Ιακωβίδης και η Λένα Ζευγαρά.

Οι επώνυμοι που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του

Πλήθος κόσμου και καλλιτεχνών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στον γενέθλιο τόπο του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που ταξίδεψαν μέχρι την Καβάλα για να τον αποχαιρετήσουν, υπάρχουν δεκάδες επώνυμοι τραγουδιστές. Η Δέσποινα Βανδή συνοδευόμενη από τον Βασίλη Μπισμπίκη, ο Νίκος Βέρτης, ο Γιάννης Πλούταρχος με τον γιο του Γιώργο Κακοσαίο, η Πάολα, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Φοίβος, ο Χρήστος Δάντης, ο Σάκης Αρσενίου και ο Χρήστος Μενιδιάτης βρέθηκαν στο Κοκκινοχώρι για να τον αποχαιρετήσουν.

Στεφάνια έστειλε για τον Βασίλη Καρρά ο Νότης Σφακιανάκης, αλλά και η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Παίρνει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος του χωριού του

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, τον τόπο που μεγάλωσε μέχρι την ηλικία των 10, οπότε και μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να πέρασε στη συμπρωτεύουσα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ωστόσο, ποτέ δε ξέχασε το αγαπημένο του χωριό.

Ο Βασίλης Καρράς αγαπούσε πολύ τον τόπο του και είχε προσφέρει μεγάλο έργο και δωρεές στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όταν δεν τραγουδούσε περνούσε το χρόνο του στο προσωπικό του ησυχαστήριο, στο «Χωριό της Ειρήνης» λίγο πιο έξω από την Καβάλα.

Όσοι τον έχουν επισκεφθεί, μιλούν για έναν επίγειο παράδεισο με πισίνες, γήπεδα τένις, πάρκινγκ 4.000 θέσεων, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόριο, λαογραφικό μουσείο, και τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ανακαλύψουν την καλλιέργεια λαχανικών, αλλά και την εκτροφή ζώων.

Για να τιμήσουν τη μνήμη του, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν το όνομα του Βασίλη Καρρά στον κεντρικό δρόμο του Κοκκινοχωρίου.

Το βιογραφικό του Βασίλη Καρρά

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε με πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, ο Βασίλης Καρράς έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του οι δίσκοι έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Από τις πιο σπουδαίες επιτυχίες του ήταν επίσης τα «Δεν πάω πουθενά», «Άστην να λέει», «Νύχτα ξελογιάστρα», «12 παρά», «Γύρισε» και «Φαινόμενο».

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν επίσης συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές της ελληνικής σκηνής.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις