0

«Η ισότητα των φύλων και η βία κατά των γυναικών, τα θέματα που έπεσαν σήμερα στις πανελλήνιες εξετάσεις, βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ» αναφέρει η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αθήνας & πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, σε δήλωσή της.

Ειδικότερα, η κ. Συρεγγέλα επισημαίνει τα εξής:

«Την τελευταία τετραετία, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε πολιτικές και δράσεις που ανατρέπουν αναχρονιστικά στερεότυπα και ανισότητες και καταπολεμούν τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλους τους τομείς της ζωής.

Εμείς δεν μείναμε σε θεωρητικές αναλύσεις περί ισότητας, αλλά υιοθετήσαμε συγκεκριμένα αποτελεσματικά μέτρα. Καταρτίσαμε το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2021-2025), που πέρασε, για πρώτη φορά, από το υπουργικό συμβούλιο και περιλάμβανε δράσεις όλων των υπουργείων για την προώθηση της ισότητας των φύλων, ενώ ένας από τους τέσσερις άξονές του είναι η πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Το τελευταίο διάστημα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερες καταγγελίες για υποθέσεις βίας. Στόματα που ήταν κλειστά για χρόνια βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και να αποκαλύψουν περιστατικά βίας και κακοποίησης. Γιατί γίνεται αυτό τώρα; Γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Γιατί τώρα τα θύματα βρήκαν ευήκοα ώτα. Γιατί τώρα υπάρχει ένα κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον που τα ακούει, τα στηρίζει, τα προστατεύει, τα ενημερώνει για τα δικαιώματά τους.

Η ΝΔ είναι στο πλευρό των γυναικών-θυμάτων βίας. Στον αγώνα κατά της βίας καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Εμείς βοηθάμε ουσιαστικά τα θύματα και, ταυτόχρονα, προωθούμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών.

Και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία τον αγώνα μας, μέχρι να νικήσουμε τη βία, να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων στην πράξη και να βάλουμε ένα τέλος στις νοοτροπίες που επιτρέπουν κακοποιητικές συμπεριφορές, δημιουργώντας έτσι μία καλύτερη κοινωνία, με σεβασμό από όλους προς όλους».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ