0

«Η ασφάλεια των κρατών και των πολιτών αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Γι’ αυτό σήμερα συντονίζουμε τα βήματά μας στο πολιτικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο για τον στόχο της ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή.»

Αυτά τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προσερχόμενος στη διυπουργική διάσκεψη στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της «Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (SEECP).

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Είναι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος, και ιδιαιτέρως της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και η εμπορία ναρκωτικών και η παράνομη εμπορία όπλων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια ταραγμένη εποχή για να κάνουμε πράξη την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή μας».

Οι εργασίες της διυπουργικής ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, και αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι η «Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP)» ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί το μόνο σχήμα περιφερειακής συνεργασίας, στο οποίο μετέχουν αποκλειστικά όλες οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και το Κόσσοβο.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ