Το Μάιο του 2018 , επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο τότε πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και διορισμένος από την κυβέρνηση της ΠΦΑ, Χρήστος Ζαμπίρας, αποκάλυψε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, πως ιδιώτες έχουν στα χέρια τους τα γνωστά «βαλιτσάκια» και κάνουν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών χωρίς κανείς να μπορεί να τους σταματήσει.
«Απ’ ό,τι λέγεται υπάρχουν “βαλιτσάκια” σε ιδιώτες. Αυτά η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να τα ελέγξει. Έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις νομοθετικής παρέμβασης, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ευδοκιμήσει κάποια ρύθμιση. Επομένως, αυτά ουσιαστικά κυκλοφορούν, ανεξέλεγκτα».
Πρόσθεσε επίσης, πως, ούτε στα τρία «βαλιτσάκια» που είχαν Αστυνομία και η ΕΥΠ, γίνονταν έλεγχοι από την ΑΔΑΕ για τυχόν παράνομες παρακολουθήσεις !
Δεν άκουσε τίποτα!
Τότε ο κ Τσίπρας ως πρωθυπουργός, φυσικά δεν άκουσε τίποτα, δεν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και δεν αποδέχτηκε καμία από τις νομοθετικές προτάσεις που του κατέθεσε η αρμόδια αρχή για να βάλει ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες υποκλοπές στη χώρα. Το γιατί, δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς με ευθύτητα, μόνο υποθέσεις να κάνει και να φτάσει στο συμπέρασμα, πως δεν έγινε τίποτα, είτε από ανικανότητα, είτε από σκοπιμότητα.
Ο κάθε επιχειρηματίας της εποχής, είχε ένα «βαλιτσάκι» αγορασμένο περίπου 200.000 ευρώ από την Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ, ή από αλλού και παρακολουθούσε επιχειρηματίες και πολιτικούς ή όποιον, τέλος πάντων, ήθελε.
«Υπάρχουν «βαλιτσάκια” σε ιδιώτες. Αυτά η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να τα ελέγξει. Έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις νομοθετικής παρέμβασης, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ευδοκιμήσει κάποια ρύθμιση. Επομένως, αυτά ουσιαστικά κυκλοφορούν, ανεξέλεγκτα…»
Χρήστος Ζαμπίρας, πρώην πρόεδρος ΑΔΑΕ
Τότε δεν κινδύνευε η Δημοκρατία, η «Αυγή» δεν χαρακτήριζε «αξιοθρήνητο» τον πρωθυπουργό, δεν… ανησυχούσε για τους θεσμούς και οι φίλιοι συνταγματολόγοι δεν ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού. Απλά «κατάπιναν» με περισσή ευκολία τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις κατά την περίοδο της πρώτης φορά κυβέρνησης της αριστεράς στην Ελλάδα με τη βοήθεια του λαϊκιστή – εθνικιστή Καμμένου.
Και σήμερα, ορισμένοι πάλι επιχειρηματίες, μπορεί να κατέχουν παράνομα πιο εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς πρόταση για την κοινωνία, έξι μήνες πριν από τις εκλογές, ακολουθεί διαφορετική πολιτική.
Στόχος: Πάση θυσία να φύγει ο Μητσοτάκης
λημα για τον κ. Τσίπρα δεν είναι οι παράνομες υποκλοπές που γίνονται, από ιδιώτες, τις γνώριζε από τη δική του διακυβέρνηση και από την υπόθεση των συνακροάσεων του ΚΚΕ . Ήταν τότε που ο κ. Ζαμπίρας, είχε αναφέρει εξής: «Είμαστε απολύτως εκτεθειμένοι τεχνολογία που υπάρχει σήμερα δεν διασφαλίζει το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αν θέλετε να πείτε κάτι σημαντικό γράψτε το σε χαρτί και μην το λέτε σε τηλέφωνο».
Η υπόθεση θα ήταν για γέλια, αν όλος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, φίλιες δυνάμεις, social media, τρολς, αριστερόστροφοι καθηγητές συνταγματικού δικαίου και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν συντάσσονταν με την άποψη του κ. Τσίπρα, ότι πρέπει να παραιτηθεί ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να πάει η χώρα σε εκλογές με άλλον…
Βρήκαν μάλιστα και το νέο πρωθυπουργό. Στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ , τις τελευταίες μέρες , εκτιμούν στα σοβαρά, πως αναγκαστικά, από τις εξελίξεις ο κ. Μητσοτάκης θα οδηγηθεί σε παραίτηση και ο πιθανότερος επόμενος αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός, ως τις εκλογές, θα είναι ο κ. Νίκος Δένδιας που είναι και ο πιο δημοφιλής και μετριοπαθής υπουργός.
Το σχέδιο δεν είναι καινούργιο.
Τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθεί ο Αλέξης Τσίπρας με το μηχανισμό του, να ρίξει τον Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία. Διέσπειραν σενάρια για την ανάγκη ανάληψης της χώρας από τεχνοκράτη πρωθυπουργό ή από πολιτικό της δεξιάς, πιο αποδεκτό στα υπόλοιπα κόμματα, προσέφυγαν σε Οικουμενική και σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ως λύση για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων κρίσεων που περνούσε η χώρα. Μάταια όμως.
Έτσι σε δεύτερο πλάνο ακολούθησαν τη γραμμή της αποδυνάμωσης του κ. Μητσοτάκη, με προτάσεις για διακομματικές επιτροπές γιατρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, για τον από κοινού έλεγχο της ΕΥΠ, ακόμα και αντικαταστάσεις υπουργών μήνες πριν τις εκλογές. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να φύγει οπωσδήποτε ο Μητσοτάκης, από το Μαξίμου, γιατί με Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία, δεν υπάρχει εκλογική διέξοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προσωπική και πολιτική διέξοδος για τον Αλέξη Τσίπρα που θα υποστεί νέες ήττες και τις οποίες θα πρέπει να δικαιολογήσει και να διαχειριστεί στο κόμμα του. Στόχος, από την άλλη, ορισμένων οικονομικών συμφερόντων, η ανακατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος τους.
«Πραξικόπημα» σε εξέλιξη
Το «πραξικόπημα» κατά του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατηγορία χωρίς αποδείξεις, πως χρησιμοποιούσε το παράνομο λογισμικό Predator για να παρακολουθεί τους υπουργούς του(!), η «ανάφλεξη» με τον επιχειρηματία κ. Μαρινάκη και οι βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν και οι δύο πλευρές, η εισηγήτρια της PEGA Σόφι ιν ‘τ Βελντ που έδωσε στη δημοσιότητα την άποψη της για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, ως θέση της Επιτροπής – την άδειασαν όλοι τελικά στις Βρυξέλλες- δείχνουν πως οι «μυλόπετρες» κινούνται σιγά – σιγά για να ανατρέψουν τον κ. Μητσοτάκη κι αν δεν μπορέσουν, να τον «πνίξουν» σε μια «λάσπη» κατηγοριών που κατασκευάζουν, η Κουμουνδούρου και οι συνοδοιπόροι της.
Τι λέτε για επιθεώρηση;
Η υπόθεση, αν δεν ήταν τόσο σοβαρή για τη Δημοκρατία στη χώρα, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει επιθεώρηση… Υποκλέπτονται συνομιλίες της κας Μαρίνας Πατούλη με το πανάκριβο σύστημα Predator, από τον πρωθυπουργό, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και δεν υποκλέπτονται οι συνομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ή έστω της Μπέτυς βρε παιδί μου!
Τι θέλει άραγε να μάθει η κυβέρνηση από τη κα Μαρίνα Πατούλη και δεν ενδιαφέρεται για τον κ. Τσίπρα ή την πιθανή διάδοχό του κα Αχτσιόγλου και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο πολύ έχουν απαξιωθεί που ούτε μια παρακολούθηση με το Predator δεν αξίζουν;
Πίσω από όλα αυτά προβάλει το αληθινό πολιτικό πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα που δεν είναι ο Μητσοτάκης, αλλά η έλλειψη αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία. Όταν οι πολίτες ερωτώνται, αν θα τα πήγαινε καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην αντιμετώπιση των κρίσεων και απαντούν σε συντριπτικά ποσοστά αρνητικά, τότε γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου τί τους περιμένει στις εκλογές. Επειδή όμως δεν μπορούν να επιλύσουν το βασικό πρόβλημά τους, επιχειρούν να «βυθίσουν» την αξιοπιστία τους αντιπάλου τους.
Η κανονικότητα δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ
Ας τα ξεκαθαρίσουμε λίγο περισσότερο τα πράγματα. Η Ελλάδα βιώνει πρωτοφανή ακρίβεια και πληθωρισμό με τους καταναλωτές να αναστενάζουν στα σούπερ μάρκετ, με μια ενεργειακή κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Ερντογάν να κραυγάζει καθημερινά και να μας απειλεί με πόλεμο, με την εγκληματικότητα και δη εναντίον παιδιών να είναι σε έξαρση. Και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις μπροστά στην πρόθεση ψήφου από 6 – 8,5 μονάδες.
Σ αυτό το κύμα κρίσεων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν πρόταση για την πλειοψηφία. Για αυτό καταφεύγουν στην παροιμία «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε». Αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν με στόχο την αποσταθεροποίηση.
Άλλωστε η κα Αχτσιόγλου με περισσό κυνισμό είπε κάποτε την αλήθεια: «Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά».
Έτσι προσφέρουν στους πολίτες μια ωραία «σούπα» με πολύ κυνισμό, συνωμοσίες, ψέματα, με υποσχέσεις και διχαστικό λόγο ως αλατοπίπερο. Γιατί χωρίς διχασμό δεν μαζεύουν ούτε τους δικούς τους.
Αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος
Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά – δεν είναι ανόητοι, ούτε αιθεροβάμονες – πως δεν μπορούν να κερδίσουν τον Μητσοτάκη στις εκλογές, στήνουν παράλληλα ένα «Ρlan B» για την επομένη των εκλογών.
Ο κ. Τσίπρας που διαθέτει επικοινωνιακές δυνατότητες, έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Εκτιμάται από τους αντιπάλους του, ως ιδιαίτερα κυνικός στις πολιτικές του πρωτοβουλίες. Βασίζεται στην τακτική «Γαία πυρί μειχθήτω» προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Το απέδειξε και με την «κωλοτούμπα» του 2015. Ήθελε την εξουσία και έκανε στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του πουλώντας τους ψηφοφόρους του, εκτός από τα στελέχη του…
Το ερώτημα που τίθεται κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι, τι θα κάνει ο κ Τσίπρας αν χάσει τις εκλογές. Θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα με λογική αλά Τράμπ, όπου έφτασαν οι δικοί του μέσα στο Καπιτώλιο ή αλά Μπολσονάρου και θα τους βγάλει στους δρόμους για μήνες;
«Τα ψέματα οδηγούν σε αυταρχική διακυβέρνηση»
Ο Λι Μπόλιντζερ πρόεδρος του «Κολούμπια» μιλώντας στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά, έδωσε μια δυστοπική διάσταση για τη διακυβέρνηση που μπορεί να προέλθει από πολιτικούς που πορεύονται με τα ψέματα.
«Αν μελετήσουμε την κουλτούρα της αμερικανικής πολιτικής τα τελευταία έξι χρόνια και την ευκολία σημαντικών προσώπων, με επικεφαλής τον Ντόναλντ Τραμπ, να προβαίνουν σε εσκεμμένα και προφανή ψεύδη ως πάγια τακτική πολιτικής εκστρατείας και διακυβέρνησης, τότε βλέπουμε μια καθαρή παραβίαση των βασικών κανόνων του πολιτικού λόγου. Σκέφτομαι τα σοκαριστικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου …αυτά τα γεγονότα σηματοδοτούν τον κίνδυνο μετάβασης προς ένα πιο αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης».