0

Μεταξύ άλλων, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από τη Δύση περισσότερες προμήθειες όπλων που θα συμβάλλουν ώστε να φτάσει σε ένα σημείο καμπής ο πόλεμος.

Η Ρωσία έχει αυτήν τη στιγμή υπό την κατοχή της περίπου το 20% της επικράτειας της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος μέσω βιντεοσύνδεσης στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου.

«Πρέπει να αμυνθούμε ενάντια σε σχεδόν ολόκληρο τον ρωσικό στρατό. Όλοι οι ετοιμοπόλεμοι ρωσικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί εμπλέκονται σε αυτήν την επίθεση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα μέτωπα των μαχών εκτείνονται σε μήκος περισσότερων των 1.000 χιλιομέτρων.

Ζελένσκι: Η Δύση να αυξήσεις τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία

Παράλληλα απευθυνόμενος επίσης μέσω βιντεοσύνδεσης στο GLOBSEC 2022 Bratislava Forum, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τη Δύση να αυξήσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία ώστε να ωθήσει τον σκληρό πόλεμο του Κιέβου με τη Ρωσία προς ένα «σημείο καμπής» που θα του επέτρεπε να τον κερδίσει.

Οι διαιρέσεις στην Ευρώπη δημιουργούν ευκαιρίες προς εκμετάλλευσιν από τη Ρωσία, πρόσθεσε ο Ζελένσκι στην ομιλία του προς το Φόρουμ στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας και επισήμανε ότι 100 άνθρωποι πεθαίνουν και 450-500 τραυματίζονται σε καθημερινή βάση στην ανατολική Ουκρανία.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, το Κίεβο είναι ευγνώμων για τη βοήθεια που του έχει προσφέρει η Δύση μέχρι στιγμής.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις