0

Η Ρωσία θα παρακολουθεί στενά την αύξηση του αριθμού των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμόρφωση του Βερολίνου με τις διεθνείς υποχρεώσεις.

«Θα παρακολουθήσουμε στενά τον ανακοινωθέντα επανεξοπλισμό και μια πιθανή αύξηση του μεγέθους των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις τους για περιορισμό στη στρατιωτική σφαίρα», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αντιλαμβάνεται τη δήλωση του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, ότι η Γερμανία θα έχει σύντομα τον μεγαλύτερο στρατό στην Ευρώπη μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ ως «άλλη μια επιβεβαίωση ότι το Βερολίνο έχει ξεκινήσει μια αναγκαστική επαναστρατιωτικοποίηση της χώρας. Δυστυχώς, το πώς μπορεί να τελειώσει αυτό είναι καλά γνωστό από την ιστορία», είπε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Ζαχάροβα: Η Ρωσία έχει παγώσει τη συνεργασία με τη Νορβηγία στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας

Επιπλέον, η Ζαχάροβα διευκρίνισε πως η Ρωσία έχει αναστείλει τη συνεργασία της με τη Νορβηγία στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας και της ραδιενέργειας λόγω της εχθρικής γραμμής της σκανδιναβικής χώρας.

«Στο πλαίσιο της μη φιλικής γραμμής που ακολουθεί το Βασίλειο της Νορβηγίας προς τη χώρα μας μετά την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, και την απόφαση του Όσλο να προσχωρήσει στις αντιρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρώντας να ασκήσει οικονομική και πολιτική πίεση στη χώρα μας. αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας με τη Νορβηγία στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας και της ραδιενέργειας», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στις 31 Μαΐου, «η νορβηγική πλευρά ενημερώθηκε για το πάγωμα των περαιτέρω εργασιών και της υλοποίησης κοινών έργων στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για συνέπειες από τις «εχθρικές ενέργειες της Δύσης» κατά του ρωσικού Τύπου

Παράλληλα, στις σημερινές της δηλώσεις, η Μαρία Ζαχάροβα θέλησε να «εξηγήσει» τις συνέπειες των αποκαλούμενων «εχθρικών ενεργειών της Δύσης» στους νόμιμους εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στη Μόσχα.

«Εάν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορέσουν να εργάζονται κανονικά στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα λάβει τα πιο σκληρά μέτρα», δήλωσε η Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα.

«Οι δημοσιογράφοι μας που εργάζονται στη Δύση ανέχθηκαν τόσα», είπε, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διεξάγουν εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις κατά ορισμένων ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, αναστέλλοντας τις δραστηριότητες εκπομπής στην ΕΕ τριών ρωσικών κρατικών σταθμών: Rossiya RTR/RTR Planeta, Rossiya 24 / Russia 24 και TV Διεθνές Κέντρο. Αρκετά άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν απαγορευτεί σε προηγούμενους γύρους κυρώσεων.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις