0

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπεγράφη χθες, Τρίτη 31 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δέχθηκε στο γραφείο του τον αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθηγητή Νικόλαο Βούλγαρη και τον πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, καθηγητή Στυλιανό Κώτσιο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι η διαρκής σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων με την πανεπιστημιακή κοινότητα σε ό,τι αφορά στην επιμόρφωση των στελεχών και οπλιτών αποτελεί προτεραιότητα για το ΓΕΕΘΑ και υποστηρίζει την αποκατάσταση αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη παρουσία του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση, από τον διευθυντή Β’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγο Ιωάννη Δημητρέλλο και τον αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ, καθηγητή Νικόλαο Βούλγαρη.

Σκοπός του μνημονίου είναι ο εμπλουτισμός των δεξιοτήτων, ικανοτήτων και γνώσεων των στελεχών και οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της συμπληρωματικής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που παρέχεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ σε ένα σύνολο 400 προγραμμάτων κατάρτισης e-learning στην ελληνική γλώσσα και περισσοτέρων από 45 στην αγγλική.

Το μνημόνιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει κοινά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και την ανάπτυξη και διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και ψηφιακών μαθημάτων, ενώ για τα στελέχη και τους οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει και έκπτωση έως 30% στο κόστος παρακολούθησης των προγραμμάτων του ΕΚΠΑ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις