0

Πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, μεταξύ 8 μ.μ. και 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922.

«Το όριο του 15% των βουλευτών του κόμματος που επιδιώκουν να διεξαχθεί ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος ξεπεράστηκε», γράφει ο Μπρέιντι σε επιστολή του στους βουλευτές των Τόρις.

Σε περίπτωση που ο Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός και θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασής του.

Η ψηφοφορία προκλήθηκε καθώς το ζήτησαν τουλάχιστον 54 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημερώθηκε το βράδυ της Κυριακής πως έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.

Τουλάχιστον 180 βουλευτές των Τόρις θα πρέπει να καταψηφίσουν τον Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να αποχωρήσει.

Ντάουνινγκ Στριτ: Ευκαιρία να δοθεί τέλος στις εικασίες

Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας θα προσφέρει την ευκαιρία να δοθεί τέλος στις εικασίες μηνών για την ηγεσία του, δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

«Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να τερματιστούν μήνες εικασιών και να επιτραπεί η κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να στηρίξει την υπόθεσή του στα μέλη του κοινοβουλίου και θα τους υπενθυμίσει ότι, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο εξαιρετική πολιτική ομάδα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, το δίκτυο ITV μετέδωσε ότι βουλευτές των Τόρις ανέμεναν από τον Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι να προχωρήσει σε δήλωση σήμερα το πρωί, ανακοινώνοντας ότι ξεκινά η διαδικασία ψήφου δυσπιστίας.

Ορισμένοι βουλευτές των Τόρις είχαν δηλώσει νωρίτερα στο BBC ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα η διαδικασία για μια πρόταση δυσπιστίας, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με αιτήματα να παραιτηθεί, με φόντο τα «κορωνοπάρτι» εν μέσω lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ – το λεγόμενο «Partygate».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική