0

Τον Ιούνιο του 2019, οι πολίτες του Ζωγράφου εξέλεξαν τον Βασίλη Θώδα, γέννημα θρέμμα Ζωγραφιώτη, δήμαρχο, και του εμπιστεύτηκαν τις ελπίδες τους για μία καλύτερη ζωή σε μία ομορφότερη πόλη. Και φαίνεται ότι δικαιώθηκε αυτή η επιλογή τους.

Μεταξύ του δημάρχου και των δημοτών αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη όλο αυτό το διάστημα, που για τον Βασίλη Θώδα είναι δέσμευση, την οποία τηρεί στο ακέραιο!

«Σηκώσαμε τα μανίκια και εφαρμόσαμε στην πράξη το προεκλογικό μας σύνθημα “Ώρα για δουλειά”. Ξεκινήσαμε τον αγώνα, ώστε να αλλάξουμε την πόλη μας, να αποκτήσει την αίγλη και τη φήμη που της αναλογούσε όλα αυτά τα χρόνια, να είναι μια πόλη λειτουργική, φωτεινή, ασφαλής, καθαρή, με έργα που θα την αναδείξουν και κυρίως θα την κάνουν βιώσιμη και με ποιότητα ζωής για τους πολίτες», λέει στην Τoday Press, ο Βασίλης Θώδας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.

Είστε στο μέσον της θητείας σας. Κάνοντας έναν απολογισμό, τι έχετε πετύχει έως τώρα;

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τη στιγμή που οι Ζωγραφιώτες μάς επέλεξαν με την ψήφο τους και μας ανέθεσαν την αποστολή να διοικήσουμε τον Δήμο Ζωγράφου. Ένα Δήμο παραμελημένο, με κρυφές χωματερές και ανοικτές πληγές. Μία πόλη, μη ασφαλής για τους δημότες, ξένη για τους ίδιους τους κατοίκους της.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που αναλάβαμε και επισήμως την ευθύνη της Διοίκησης, «σηκώσαμε τα μανίκια» και εφαρμόσαμε στην πράξη το προεκλογικό μας σύνθημα «Ώρα για δουλειά». Ξεκινήσαμε τον αγώνα, ώστε να αλλάξουμε την πόλη μας, να αποκτήσει την αίγλη και τη φήμη που της αναλογούσε όλα αυτά τα χρόνια, να είναι μία πόλη λειτουργική, φωτεινή, ασφαλής, καθαρή, με έργα που θα την αναδείξουν και κυρίως θα την κάνουν βιώσιμη και με ποιότητα ζωής για τους πολίτες. Το χρωστούσαμε και πάντα θα το χρωστά, κάθε διοίκηση, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.
Από την πρώτη στιγμή επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να πετύχουμε σε σύντομο χρόνο τις αλλαγές και βελτιώσεις που θέλαμε να υλοποιηθούν. Είναι αλήθεια, ότι η εμφάνιση του Covid-19 λειτούργησε ανασταλτικά σε πολλούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης σε όλη τη χώρα και, αναπόφευκτα, επέφερε καθυστερήσεις στην επίλυση πολλών ζητημάτων και στην υλοποίηση του προγραμματισμού. Όμως, δεν πτοηθήκαμε παρότι ήταν σαφές ότι ο σχεδιασμός θα είχε δυσκολίες, λόγω της γενικής απορρύθμισης από την πανδημία.

Ποια είναι εκείνα τα έργα, τα οποία άλλαξαν την καθημερινότητα των συνδημοτών σας; 

Με μέθοδο και προγραμματισμό, εφαρμόσαμε στην πράξη την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, δημιουργώντας άμεσα νέες αίθουσες  Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, ώστε να μην αφήσουμε έξω κανένα παιδί συνδημοτών μας. Καταθέσαμε προτάσεις και πετύχαμε  χρηματοδοτήσεις ύψους €30 εκατομμυρίων για την υλοποίηση σημαντικών έργων για τον Δήμο Ζωγράφου, έργα πνοής για την πόλη μας. Δημιουργήσαμε τα πάρκα γειτονιάς, τα λεγόμενα pocket parks, αναμορφώσαμε τις υφιστάμενες παιδικές χαρές της πόλης μας και φτιάξαμε νέες σύγχρονες παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους.
Σε αυτά να προσθέσω και δύο έργα €2,15 εκατομμύρια για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας με leasing και άλλα τόσα για την εγκατάσταση λαμπτήρων led σε όλο τον Δήμο.
Έχοντας την εμπειρία του χιονιά, αποκτήσαμε ειδικό εκχιονιστικό μηχάνημα με λεπίδα, που θα βοηθά στον καθαρισμό των δρόμων, καθώς θέλω να επισημάνω ότι ο Δήμος Ζωγράφου δεν είχε ούτε ένα όχημα 4Χ4 για έκτακτα φαινόμενα.
Η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Πολλά πράγματα έγιναν, ακόμα περισσότερα βρίσκονται σε προγραμματισμό και εξέλιξη και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει.
Ήδη, ολοκληρώνονται οι εργασίες για την ολική αντικατάσταση του οδοφωτισμού με νέους σύγχρονους λαμπτήρες τύπου led, ενός από τα σημαντικότερα και σύγχρονα έργα ενεργειακής αναβάθμισης της πόλης, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία της μεγαλύτερης ανάπλασης, που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο Ζωγράφου. Θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αστική αναζωογόνηση, σε όλες τις γειτονιές, από άκρη σε άκρη του Δήμου Ζωγράφου. Παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.
Σύντομα, θα παραδώσουμε ένα νέο, σύγχρονο ΚΕΠ, από τα πλέον σύγχρονα στη χώρα. Για εμάς, κάθε ώρα είναι και θα είναι «Ώρα για δουλειά».

Θα διεκδικήσετε την επανεκλογή σας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές του 2023;

Αγαπώ τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, εδώ συνεχίζω να ζω. Θα είμαι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Ζωγράφου και στις Δημοτικές Εκλογές του 2023. Στόχος μου είναι να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο, που ονειρεύτηκα για τον Δήμο Ζωγράφου. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνδημότες μου, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει γίνει και θα γίνει στον Δήμο Ζωγράφου, θα μου εμπιστευτούν και πάλι την τύχη της πόλης μας!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις