0

Οι μετακινήσεις των επισκεπτών στην Αττική αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, η επανεμφάνιση των τουριστικών λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας, αφήνει ένα έντονο αποτύπωμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, υπήρξε μία αρκετά έντονη κινητικότητα τουριστών, τόσο στο μουσείο της Ακρόπολης όσο και στο Παναθηναϊκό Στάδιο αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Η τουριστική περίοδος αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την κίνηση,  σύμφωνα με τις προβλέψεις αλλά και με τα πρώτα δείγματα.
Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν πέραν από τις οδικές μετακινήσεις των επισκεπτών, παρουσιάζεται μια επιπλέον αύξηση των μετακινήσεων καθώς εντείνονται οι ρυθμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι μετακινήσεις των εργαζομένων στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού. Ειδικότερα μέχρι τον Ιούνιο που όλα τα προαναφερόμενα  συνδυάζονται με τις μετακινήσεις των μαθητών, είναι βέβαιο ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνα πρόκειται  να παρουσιάσει αυξητικές τάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι το  πρόβλημα της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στην Αθήνα δεν έχει λυθεί ακόμη και αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς με τα πιο έντονα προβλήματα να παρουσιάζονται στην λεωφόρο Βασιλέως Κωσταντίνου, στην Φιλελλήνων  αλλά και στον περιφερειακό του Φιλοπάππου.

Η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός και θα πρέπει όλοι μας να συνεισφέρουμε, για την αρμονική συνύπαρξη των επισκεπτών με τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Είναι σημαντικό να επανεξεταστούν οι υποδομές στάθμευσης και το πλαίσιο της εκπαίδευσης των χρηστών του οδικού δικτύου, όσον αφορά την προσβασιμότητα και την ευγενική συμπεριφορά.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις