0

Το όραμα του Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Γιώργου Πατούλη για ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο γίνεται έργο και το έργο γίνεται δρόμος. Η αγαπημένη των Ελλήνων Παραλιακή λεωφόρος έχει νέο αντιολισθηρό οδόστρωμα αθόρυβης κύλισης σχεδόν σε όλο της το μήκος, από τον Άλιμο μέχρι τη Βάρκιζα, διαθέτει αναβαθμισμένο φωτισμό με νέα φώτα Led και νέα φανάρια Led χαμηλής κατανάλωσης , σύγχρονες πεζογέφυρες και καινούρια σήμανση, ενώ η πράσινη, καλοσυντηρημένη νησίδα, ξεχωρίζει στο κέντρο του δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος  στο τμήμα της Λ. Ποσειδώνος από το Ελληνικό μέχρι τη Λ. Αλίμου.

Παράλληλα η συντήρηση στην κεντρική  νησίδα  πρασίνου έχει γίνει με ιδιαίτερη επιμέλεια, με έμφαση στις εργασίες που αφορούν την κλάδευση και τον καλλωπισμό των φυτών ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην καθαριότητα τους.

Η διαφορά στην εικόνα του δρόμου, είναι ιδιαίτερα αισθητή κυρίως τις νυχτερινές ώρες, όπου ο νέος φωτισμός αποκαλύπτει τις εκτεταμένες εργασίες που έχουν γίνει. Παράλληλα όμως έχουν γίνει αρκετές δουλειές που δεν φαίνονται, αλλά έχουν ιδιαίτερη αξία όπως ο συστηματικός καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων υδάτων και η αναβάθμιση του κεντρικού μηχανικού αντλιοστασίου της Ποσειδώνος που βρίσκεται στα έγκατα του δρόμου κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο της Αλίμου. Έτσι έχει ενισχυθεί σημαντικά η αντιπλημμυρική θωράκιση του οδικού άξονα και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περεταίρω.

Ιδιαίτερα όμως εντυπωσιακός είναι ο τρόπος και η ταχύτητα που εκτελέστηκαν οι εργασίες καθώς το τελευταίο τμήμα ολοκληρώθηκε μόλις σε τέσσερα εικοσιτετράωρα χωρίς  να προκληθούν σημαντικές κυκλοφοριακές επιπτώσεις καθώς η ασφαλτόστρωση έγινε της νυχτερινές ώρες, όπως άλλωστε  συνηθίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής καθώς κύριο μέλημα του είναι να επεμβαίνει «χειρουργικά» χωρίς να δημιουργεί όχληση και καθυστερήσεις.

Αυτές οι ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής στην Παραλιακή λεωφόρο βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια σε έναν οδικό άξονα που καταγράφει σημαντική αύξηση των διελεύσεων το καλοκαίρι.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι πέραν από την αναβάθμιση των αστικών μετακινήσεων των πολιτών της Αττικής η βελτιωμένη εικόνα της  παραλιακής ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής καθώς χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις