0

Γ. Πατούλης: «Θα είμαστε στο πλευρό σας σε κάθε προσπάθεια που κάνετε. Η αδιάλειπτη συνεισφορά σας και η εμπειρία σας μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών μας»

Με αφορμή τη ολοκλήρωση των συμβάσεων των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη των αναγκών της πανδημίας,  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να τους εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμβολή τους στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και συμμετείχαν συμβασιούχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Γ. Προκοπιάδουκαι υπηρεσιακά στελέχη επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα παραμονής τους στις θέσεις τους καθώς κάλυπταν τεράστια κενά και ανάγκες. Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αφού επισήμανε ότι με την εργασία τους και την υπευθυνότητα που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα αποτέλεσαν αξιόμαχα μέλη της οικογένειας των εργαζομένων της Περιφέρειας, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα αναγνώρισης της εμπειρίας τους ως επιπλέον προσόν σε μελλοντικές προκηρύξεις θέσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης προέβη στην ακόλουθη  δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμβασιούχους ΙΔΟΧ οι οποίοι εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και παρείχαν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση σημαντικές υπηρεσίες καλύπτοντας τις έκτακτες ανάγκες και τα κενά που υπήρχαν λόγω της πανδημίας. Παρά το γεγονός ότι η πανδημία εξακολουθεί να είναι παρούσα και τα επανειλημμένα αιτήματα μας προς την Κεντρική Διοίκηση, η οποία και ήταν αρμόδια για να δοθεί παράταση στις συμβάσεις τους, αυτό δεν έγινε αποδεκτό με συνέπεια σήμερα να ολοκληρώνεται το πρόγραμμα απασχόλησης τους.

Δυστυχώς αν και οι ανάγκες που κάλυπταν παραμένουν και οι υπηρεσίες της περιφέρειας παρουσιάζουν σημαντική υποστελέχωση, το θεσμικό πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να προβούμε αυτοβούλως σε πρωτοβουλίες ανανέωσης των συμβάσεων τους. Δηλώνουμε συμπαραστάτες τους και επισημαίνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους  σε κάθε νομική προσπάθεια η οποία θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Η αδιάλειπτη συνεισφορά  τους και η σημαντική εμπειρία τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών μας , προς όφελος των πολιτών, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει,  θεωρούμε κρίσιμο αυτοί οι εργαζόμενοι να μοριοδοτηθούν προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μελλοντικές προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό. Παράλληλα θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα νομοθετικής πρόβλεψης προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν ηρωικά όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας να τύχουν ειδικής αντιμετώπισης σε μελλοντικές διαδικασίες πρόσληψης  προσωπικού».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις