Πούτιν
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέστη σε κηδεία, ωστόσο την προσοχή όλων τράβηξε βαλίτσα στην οποία πιστεύεται ότι περιείχε πληροφορίες για πυρηνικά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρατούσε κόκκινα τριαντάφυλλα και επισκέφθηκε, τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος, για να τιμήσει τον Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι που πέθανε από Covid. Όμως, την προσοχή τράβηξε ο άνδρας που ήταν κοντά του και κρατούσε σε προφανή θέση μια βαλίτσα.

Η περιβόητη βαλίτσα που κρατά ο άντρας, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, μπορεί να περιέχει στοιχεία για… πυρηνικά, ενώ πιστεύεται, ακόμη, ότι ο «μυστικός χαρτοφύλακας» περιλαμβάνει πληροφορίες για τα πυραυλικά συστήματα του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την Sun ο «μυστικός πυρηνικός χαρτοφύλακας» είναι ένας από τους τρεις, στους οποίους έχουν πρόσβαση οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς θυμίζει τη λεγόμενη «βαλίτσα» που φέρουν μαζί τους οι στρατιωτικοί βοηθοί της προεδρίας των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Sun υπενθυμίζει ότι ένας ανοιχτός χαρτοφύλακας που περιέχει τους κωδικούς εκτόξευσης των πυραύλων του Κρεμλίνου, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2019 από το Zvezda, το τηλεοπτικό κανάλι που διοικεί το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο χαρτοφύλακας, όπως γράφει το βρετανικό μέσο, θυμίζει τη λεγόμενη «βαλίτσα» που φέρουν μαζί τους οι στρατιωτικοί βοηθοί της προεδρίας των ΗΠΑ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική