0

Δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από την υπόθεση της αυτοκτονίας του γυμναστή Γιώργου Παπαναούμ στη Θεσσαλονίκη.

Οι καταγγελίες για κυκλώματα μαστροπείας που δρουν στη Θεσσαλονίκη και αναφέρονται στο email που έστειλε ο αυτόχειρας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών και της Αστυνομίας.

Ο 50χρονος γυμναστής βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο γυμναστήριο ότου της οδού Γαμβέτα στην Τριανδρία και πριν θέσει τέλος στη ζωή του 24 άτομα έλαβαν ένα email που ανέγραφε διάφορες σκοτεινές υποθέσεις, αλλά και για μια γυναίκα με την κόρη της που όπως λέει τον κατέστρεψε οικονομικά, αφού του απέσπασε όλα του τα λεφτά.

«Δείχνει» οργανωμένο κύκλωμα

Ο 50χρονος γυμναστής, αναφερόμενος στη γυναίκα που τον είχε τυλίξει στο ιστό της, άφηνε και αιχμές για εμπλοκή της ακόμα και σε υπόθεση καταγγελίας βιασμού πριν από μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενώ την εμπλέκει και σε κύκλωμα που παγίδευε επιφανείς ανθρώπους και επιχειρηματίες της πόλης με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Αυτό έκανε κι αυτή. Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης. Μια μέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου…».

Το επίμαχο πάρτι

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για δασκαλεμένα κορίτσια που συμμετέχουν σε πάρτι με πλούσιους νεαρούς, αλλά και σε διάφορα κυκλώματα.

Μάλιστα, αναφέρεται και στην 17χρονη κόρη της γυναίκας που του απέσπασε χρήματα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει μαθήματα συμπεριφοράς από την μητέρα της με προφανείς και βρόμικους σκοπούς, όπως αναφέρει ο ίδιος, όταν η έφηβη θα βρισκόταν μαζί με βαθύπλουτους γόνους σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Θεσσαλονίκης που συζητήθηκε πολύ.

Στο ίδιο κείμενο ο Γιώργος Παπαναούμ κάνει αναφορά και στον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό του Μάνου Παπαδόπουλου, του νεαρού που προσκάλεσε τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτι στη σουίτα. Για το συγκεκριμένο συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με ενδιαφέρον.

Σε συνέντευξή της χθες στο Star, η 24χρονη Γεωργία Μπίκα δήλωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει τη μητέρα της φίλης της στην οποία έκανε αναφορά ο αυτόχειρας, και ότι η ίδια θα είχε απομακρυνθεί εάν είχε αντιληφθεί ότι πράγματι λειτουργούσε κατά τον τρόπο που περιγράφει στην ανάρτησή του ο αυτόχειρας. «Το ότι κατήγγειλα ένα περιστατικό και προσπαθούν να με μπλέξουν χωρίς να με γνωρίζουν προσωπικά είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν», δήλωσε η 24χρονη καταγγέλλουσα. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η οικογένεια του αυτόχειρα απευθύνει έκκληση στα ΜΜΕ να «σεβαστούν το πένθος μας», μη αναπαράγοντας δημοσιεύματα για την προσωπική ζωή του 50χρονου. «Η οποιαδήποτε ενόχληση μελών της οικογένείας μας, κυρίως δε των ανηλίκων παιδιών του εκλιπόντος, μόνο μεγαλύτερη αναστάτωση και θλίψη μπορούν να μας προκαλέσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λόγω του περιεχομένου της ανάρτησης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ο δρόμος μέχρι τη λύση του μυστηρίου είναι μακρύς. Κι αυτό, διότι οι αρχές πέρα από την τελευταία του ανάρτηση και το e-mail, έχουν σκοπό να ελέγξουν τα κινητά τηλέφωνα του 50χρονου γυμναστή, τις κλήσεις και τα μηνύματα που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα, όπως και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, προκειμένου να συλλεχθούν όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία που ίσως να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχουν οι καταθέσεις που θα κληθούν να δώσουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του γυμναστή, όπως η οικογένεια του, στενοί φίλοι, αλλά και οι άνθρωποι που κατονόμασε ο ίδιος στην ανάρτηση του και, όπως ο ίδιος ανέφερε, τον έφεραν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις