0

Στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, συγκεντρώθηκαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο σχήμα των ΕΑΑΚ και χτυπώντας με σφυριά τους μεντεσέδες καγκελόπορτας, μεταξύ του 6ου και 7ου ορόφου, ζητούσαν επιτακτικά να εισέλθουν στα γραφεία της πρυτανείας και της Συγκλήτου, στον 7ο.

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί αρχικά έξω από το κτίριο διοίκησης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της αστυνομίας στο campus του ΑΠΘ, τη σύλληψη δύο συμφοιτητων τους στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, καθώς και για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος στο αίτημα των φοιτητών για συνάντηση είχαν προτείνει να ανέβει στα γραφεία αντιπροσωπεία τεσσάρων φοιτητών, πρακτική που ίσχυσε το προηγούμενο διάστημα. Οι φοιτητές απέρριψαν την πρόταση και ανέβηκαν από τις σκάλες όλοι μαζί.

Μετά από κάποια ώρα ο πρύτανης και αντιπρυτάνεις βγήκαν στην πόρτα και συνομίλησαν με τους φοιτητές, οι οποίοι τελικά αποχώρησαν γράφοντας στους τοίχους στο φουαγιέ του κτιρίου διοίκησης συνθήματα κατά των πρύτανη, της Συγκλήτου του ΑΠΘ και της κυβέρνησης.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις