0

Δυνατότητα προληπτικού ελέγχου για το μελάνωμα παρέχεται στις 5 Μαΐου (9:00-14:00) στους πολίτες, στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει η 3η ΥΠΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος. Το μελάνωμα είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος, η οποία, αν και λιγότερο συχνή, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας, σε αντίθεση µε τις άλλες μορφές καρκίνου που είναι πιο συχνές σε ηλικιωμένα άτομα.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος στις 5 Μαΐου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 3ης ΥΠΕ διοργανώνει, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων Νοσηλευτών Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής, δράση, με σκοπό την εγρήγορση & ανάδειξη της ασθένειας του μελανώματος στην κοινότητα. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, η δράση θα περιλαμβάνει ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων προς το κοινό σχετικά με την πρόληψη του μελανώματος και την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Επίσης, την ημέρα εκείνη θα υπάρχει για το κοινό η δυνατότητα προληπτικού ελέγχου από δερματολόγους της 3ης ΥΠΕ (Β’ Δερματολογική Κλινική ΑΠΘ –Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου, Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης και Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου), οι οποίοι θα βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο νέο πλήρως εξοπλισμένο Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις