0

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Λέκας, ο Ζαφείρης Μελάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Κώστας Καλδάρας, ο Γιώργος Καζαντζής, τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Magic De Spell, είναι μερικά από τα δεκάδες ονόματα που θα πάρουν μέρος στην αντιπολεμική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαϊου 2022, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την εκδήλωση, που διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, στηρίζουν μεγαθήρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως ο Roger Waters και ο Brian Eno, οι οποίοι για αυτό το σκοπό στέλνουν το δικό τους βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενώ οι δυο τους, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, ανακηρύχθηκαν από τον ΣΜΒΕ επίτιμα μέλη του.

Στόχος των διοργανωτών είναι η συναυλία -η οποία πραγματοποιείται συμβολικά ανήμερα της επετείου λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- να αποτελέσει το έναυσμα για τη διοργάνωση μεγάλων αντιπολεμικών συναυλιών σε όλο τον πλανήτη.

Η συναυλία της Κυριακής έχει σαν ιστορικό σημείο αναφοράς την αντίστοιχη εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί το 1999, όταν το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Σερβίας, όπως τόνισε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Βασιλικό Θέατρο, ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, Κώστας Γκούμας, υπογράμμισε ότι η συναυλία της 8ης Μαϊου έχει τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, ενώ ο αντιπρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Σφίγγος, στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι καλλιτέχνες κατά της διάρκεια της πανδημίας.

Η συναυλία θα ξεκινήσει το 5 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ από το πρωί ακόμη η πλατεία Αριστοτέλους θα γεμίσει με αντιπολεμικές δράσεις κυρίως με «πρωταγωνιστές» παιδιά, τις οποίες έχουν αναλάβει και έχουν επιμεληθεί εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο της αντιπολεμικής συναυλίας, παρουσία στην πλατεία Αριστοτέλους θα έχει την Κυριακή η κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση «Άρσις», θα υπάρχει κοινωνικό ιατρείο, ενώ τέλος οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν και να συνδράμουν οικονομικά.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις