0

Τα συλλυπητήρια της στον ιρανικό λαό για το θάνατο του Προέδρου του Ιράν, του Υπουργού Εξωτερικών και άλλων ιρανών αξιωματούχων, εκφράζει η Ε.Ε, δια στόματος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατου εκπροσώπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλων Ιρανών αξιωματούχων που βρίσκονταν στην τραγική συντριβή του ελικοπτέρου την Κυριακή. Η ΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες όλων των θυμάτων και στους Ιρανούς πολίτες που επλήγησαν” αναφέρεται στην ανακοίνωση της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Προηγήθηκε το μήνυμα μέσω του “Χ” του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

«Η ΕΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Αμιραμπντολαχιάν, καθώς και άλλων μελών της αντιπροσωπείας και του πληρώματος σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες».

Τα συλλυπητήρια του στο λαό του Ιράν, εξέφρασε και το ΝΑΤΟ.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η εκπρόσωπος του Φάρα Ντακλαλάχ ανέφερε:

«Τα συλλυπητήριά μας στον λαό του Ιράν για το θάνατο του Προέδρου Ραϊσί, του Υπουργού Εξωτερικών Αμιραμπντολαχιάν και άλλων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις