0

Δύο παράλληλες κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας μια υπέρ της Ουκρανίας στην πλατεία Συντάγματος και η άλλη υπέρ της Ρωσίας στην Σύγγρου στο ύψος του ΦΙΞ.

Πορεία πραγματοποιήσαν αυτή την ώρα περίπου 150 πολίτες που υποστηρίζουν την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσική εισβολή στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα, λίγο πιο κάτω στην Σύγγρου στο ύψος του ΦΙΞ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 άνθρωποι και πραγματοποιήσαν αυτοκινητοπομπή κρατώντας ρωσικές και ελληνικές σημαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή το κλίμα ήταν ελαφρώς τεταμένο. Υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Έντονη ήταν η αντίδραση Ουκρανών, που πραγματοποιούσαν το απόγευμα της Κυριακής συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για την αυτοκινητοπομπή και μοτοπορεία, με ρωσικές και ελληνικές σημαίες καθώς και την ένδειξη «Ζ» -που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία- πάνω στα οχήματα, που πέρασαν από την πλατεία την ίδια ώρα.

Οι αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση, δεν επέτρεψαν στους υποστηρικτές των Ουκρανών να περάσουν απέναντι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ η αυτοκινητοπομπή, έφτασε έως την πλατεία Ομόνοιας.

Δείτε βίντεο που δημοσιεύει το protothema

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις