0

Τις προκλητικές αναφορές του για την Ελλάδα και την Κύπρο συνέχισε και σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματός του.

«Όπως στην πιο αδύναμη μας στιγμή αντιμετωπίσαμε αυτούς που είχαν τη στήριξη όλου τον κόσμου και τους ρίξαμε στη θάλασσα, σήμερα με την ίδια πίστη και θέληση θα φτάσουμε στους στόχους του 2023 και θα προσεγγίσουμε το όραμα του 2053» είπε αρχικά αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου, την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και της Κύπρου στην ΕΕ, τόσο παλαιότερα όσο και κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του.

«Τα 99 χρόνια της ιστορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, ανάμεσα τους και τα 20 χρόνια της διακυβέρνησης μας πέρασαν με τους υπολογισμούς των υποσχέσεων που δόθηκαν στη χωρά μας και δεν τηρήθηκαν. Αυτοί που κατηγορούν άδικα τη χώρα μας, εκτός του ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους έκαναν κορωνίδα τους όσους κάνουν παρανομίες. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα μη τήρηση των υποσχέσεων , από τα σύνορα του «Εθνικού Όρκου», τα νησιά του Αιγαίου, την επανένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ μέχρι και την ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην Ε.Ε.»

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική