Στόλτενμπεργκ
0

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την παράδοση περισσότερων όπλων στην Ουκρανία κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών τους αύριο και μεθαύριο, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μιλάμε για προηγμένα οπλικά συστήματα. Μιλάμε, για παράδειγμα, για πυραύλους Javelin και άλλα αντιαρματικά όπλα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι θα γίνουν επίσης συζητήσεις για πυρομαχικά, ιατρικές προμήθειες και ‘υπερσύγχρονα’ οπλικά συστήματα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σφαγή της Μπούτσας κάνοντας λόγο για «δυσβάσταχτη σκληρότητα» που η Ευρώπη δεν είχε δει εδώ και δεκαετίες

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία αλλά θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί εκ νέου στην πλήρη κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς τις επόμενες εβδομάδες.

«Βλέπουμε τώρα μια σημαντική κίνηση (ρωσικών) στρατευμάτων μακριά από το Κίεβο για να ανασυγκροτηθούν, να εξοπλιστούν ξανά και να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα ανατολικά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε, η Συμμαχία πιστεύει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα μεταξύ του Ντονμπάς και της κατεχόμενης Κριμαίας.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις