0
Πρόκειται για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης, που θα απορροφήσει το 70% έως 80% της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, με διπλή κρατική παρέμβαση στη χονδρική και λιανική αγορά ενέργειας και αναστολή ουσιαστικά της ρήτρας αναπροσαρμογής.
Η πρώτη φάση του κυβερνητικού σχεδιασμού, προβλέπει αναδρομική επιστροφή των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο. Η πολιτεία επιστρέφει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων τις οποίες έχει υποστεί από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο. Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.
Η δεύτερη φάση αφορά τον Μάιο και τον Ιούνιο και προβλέπει την κάλυψη κατά 50% της όποιας αύξησης στην κατανάλωση και πέραν των 300 kwh που επιδοτούνται έως σήμερα. Η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες και μάλιστα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσής τους. Τα μέτρα πλέον με σταθερό προσανατολισμό τους πιο αδύναμους αυτή τη φορά, στοχεύουν και στη σημαντική ανακούφιση της μεσαίας τάξης.
Η τρίτη φάση του σχεδίου αφορά παρεμβάσεις στη χονδρική και λιανική τιμή του ρεύματος, με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά, για τους επόμενους 6-12 μήνες.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις