0

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας οι Υγιείς, Καθαρές και Πράσινες πόλεις»

photo-peristeri-1-1000x718

Τη στρατηγική θέση και τη βιοκλιματική αξία του Ποικίλου Όρους στην Αττική, ως μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση με θέμα: «Το Περιβάλλον μας, στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους», που διοργανώθηκε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Volunteer Activity Hellas με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων ΚΥΒΕ στο Περιστέρι.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος και ο καθηγητής Δρ. Ευθύμιος Λέκκας. Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Πετρούπολης Σ. Βλάχος, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακός, οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου Μ. Τσιώτα, Γ. Τσίνας, Π. Λύκος, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Αλεξανδράτος και Μ. Αγγελοπούλου και ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος.

Στη διεθνή τάση να επικεντρώνονται οι κοινωνίες στην Υγεία και την Ευεξία, των ανθρώπων και των πόλεων, εστίασε ο κ. Πατούλης στην ομιλία του και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην Αττική, όπως έχουμε δηλώσει από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας,  θεωρούμε τους χώρους πρασίνου «πάρκα ζωής και υγείας» και έτσι τους αξιοποιούμε∙

• όπως υποδειγματικά έχουμε πράξει με το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης,
• το πεδίο του Άρεως,
• και κάθε πράσινη γωνιά που μπορούμε να αναδείξουμε στο λεκανοπέδιο.

 

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να απέχει από τον σχεδιασμό και την μέριμνά μας, το Ποικίλο όρος που σε συνδυασμό με το όρος Αιγάλεω -όπως όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες δείχνουν-, μπορεί να αποτελέσει την λύση για τον αέρα που αναπνέουμε στην Αττική, με τον φυσικό του πλούτο και την βιοποικιλότητα του.

photo-peristeri-2-1000x718

Θεωρούμε λοιπόν ότι ο ρόλος του Ποικίλου όρους, είναι να αποδοθεί στους πολίτες της Αττικής ως δυναμικός  φυσικός πνεύμονας.

Που θα αναβαθμίσει την υγεία περιβάλλοντος για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας κι ολοκλήρου του λεκανοπεδίου:

Με ειδική αντιπυρική προστασία, κατ’ αρχήν∙ και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει  ασκήσεις εστιάζοντας στην αυξημένη προστασία του Ποικίλου όρους

Αλλά και με δράσεις για πεζοπορία, ελαφριά άθληση, ποδηλασία και ποίκιλες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Πιστεύοντας στην στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους, και στην μέγιστη βιοκλιματική του αξία, έχουμε εδώ και καιρό αναλάβει δράση με την εκπόνηση μελετών για την:

-ανάδειξη των μονοπατιών του Ποικίλου όρους και αξιοποίησή τους

-για την διάσωση της χλωρίδας και της πανίδας του όρους

– για τη διαμόρφωση δικτύου διαδρομών: φυσιολατρικών, ιστορικών, περιπατητικών, ποδηλατικών

– για ιστορική και πολιτιστική περιήγηση.

Ως η Μεγαλύτερη Μητροπολιτική Περιφέρεια της χώρας, σας διαβεβαιώ για άλλη μια φορά ότι με τις αρχές της συμμετοχικότητας, και της οικολογικής Βιωσιμότητας είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε τις λύσεις. Για ένα Υγιές και Ανθεκτικό Παρόν και Μέλλον στην Αττική μας.»

photo-peristeri-4-1000x718

photo-peristeri-5-1000x718

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις