0

Στη Σύμη βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για την 77η επέτειο από την ημέρα υπογραφής, στις 8 Μαΐου 1945, του πρωτοκόλλου παράδοσης των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στους εορτασμούς.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής: «Βρίσκομαι στη Σύμη ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως για τον εορτασμό της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις, παρουσία της Α.Ε. Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου».

Εξάλλου, σε άλλη ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παναγιωτόπουλος εύχεται χρόνια πολλά στις μητέρες με στίχους από το «Εκ του πλησίον» του Οδυσσέα Ελύτη. «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή κινδύνου», σημειώνει.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με ανάρτησή του στο Facebook για τη Γιορτή της Μητέρας, τονίζει «Χρόνια πολλά στις Μητέρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετώντας τη Μάνα Πατρίδα ανατρέφουν και τα δικά τους παιδιά».

«Χρόνια πολλά και σε όλες τις μητέρες που με στοργή και αγάπη στηρίζουν το μέλλον της Ανθρωπότητας. Ο Θεός να σας κρατά για πάντα δυνατές», συμπληρώνει ο κ. Φλώρος και επισημαίνει: «Σε όλες τις Ηρωίδες Μητέρες και Ηρωομάνες αφιερώνουμε το ηχογράφημα που μας θυμίζει ότι… “Ως ουδέν γλύκιον ης Πατρίδος ουδέ Τοκήων γίνεται” Ομήρου Οδύσσεια».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις