0

Στη Νεκρά Θάλασσα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο 14ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας.

Στην ατζέντα περιλαμβάνεται συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας και της προόδου ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης, η υιοθέτηση νέων προτεραιοτήτων εταιρικής σχέσης της ΕΕ στην Ιορδανία, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Από πλευράς κρατών-μελών της ΕΕ, πέραν του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αναμένεται να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Σύνδεσης και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, της Ιρλανδίας, Σίμονς Κόβενι (Simon Coveney), και του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν (Jean Asselborn).

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Σύνδεσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε ακρόαση που αναμένεται να παραχωρήσει, στις 12:00, ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β’, στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, (Josep Borrell), στον επίτροπο της ΕΕ για τη Γειτονία και Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρχεϊ (Olivér Várhelyi) και στους ανωτέρω τρεις υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

O κ. Δένδιας θα συμμετάσχει, στις 13:30, σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών στους ανωτέρω υψηλούς αξιωματούχους και υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις