0

Λίγα λεπτά πριν την εκτόξευση της ιδιωτικής αποστολής Axiom-1 με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ένας από τους αστροναύτες απήγγειλε στίχους από την Ιθάκη του Καβάφη.

Ένας πύραυλος της SpaceX που μεταφέρει τρεις πλούσιους επιχειρηματίες και έναν πρώην αστροναύτη της NASA απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα την Παρασκευής, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ταξίδι έγινε με τη μεσολάβηση της startup Axiom Space, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, η οποία επιδιώκει να κάνει κράτησεις για βόλτες με πύραυλο, να παρέχει όλη την απαραίτητη εκπαίδευση και να συντονίζει πτήσεις προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα.

Λίγα λεπτά πριν την εκτόξευση, ένας από τους αστροναύτες απήγγειλε στίχους από την Ιθάκη του Καβάφη.

Ποιοι ταξιδεύουν;

Ο 63χρονος Λόπεζ-Αλεγκρία, ο ισπανικής καταγωγής διοικητής της αποστολής της Axiom, είναι και αντιπρόεδρος της εταιρείας στον τομέα επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ο δεύτερος αστροναύτης είναι ο Λάρι Κόνορ, 70 ετών, ένας επιχειρηματίας ακινήτων και τεχνολογίας και πιλότος αεροβατικών από το Οχάιο που ορίστηκε ως πιλότος της αποστολής.

Την ομάδα ολοκληρώνουν ο επενδυτής-φιλάνθρωπος και πρώην Ισραηλινός πιλότος μαχητικών Eytan Stibbe, 64 ετών, και ο Καναδός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Mark Pathy, 52 ετών.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: VIDEO