0

«Δεν ήθελα να χυθεί ρωσικό αίμα» υποστηρίζει σε ηχογράφησή του το «αφεντικό» της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναφερόμενος στη συμφωνία που συνήψε με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, με την οποία οι φάλαγγες των ανδρών της παραστρατιωτικής οργάνωσης σταματούν να προελαύνουν στη Μόσχα και επιστρέφουν στα στρατόπεδά τους.

«Ήθελαν να διαλύσουν τον Wagner. Ξεκινήσαμε στις 23 Ιουνίου για την “Πορεία της Δικαιοσύνης”. Σε μια μέρα προελάσαμε σχεδόν 200 χλμ. μακριά από τη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν έχουμε έχουμε χύσει ούτε μια σταγόνα από το αίμα των μαχητών μας. Τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να χυθεί αίμα. Συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα, γυρίζουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, στα στρατόπεδά μας, σύμφωνα με το σχέδιο (συμφωνίας με τον Λουκασένκο».

Στη δημοσιότητα έδωσαν νωρίτερα ρωσικά και λευκορωσικά ΜΜΕ την ανακοίνωση του Μινσκ για τη συμφωνία Λουκασένκο και Πριγκόζιν. Με βάση τη συμφωνία ο  Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει η προέλαση της Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης,

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις