Ουκρανία
0

Οπλισμό και τάνκς με προορισμό την Ουκρανία, μέσω Λευκορωσίας, μετακινεί η Ρωσία σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC επικαλούμενο πηγές από την Λευκορώσια

Συγκεκριμένα το φιλοουκρανικό διαδικτυακό κανάλι  της Λευκορωσίας, το Belaruski Hayun, μετέδωσε ότι εντόπισε σημαντική κίνηση εξοπλισμού ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με τρένο σε όλη τη Λευκορωσία την Κυριακή.

Το μέσο υποστηρίζει πως τρένα φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό έχουν εντοπιστεί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην πρωτεύουσα Μινσκ και στη νοτιοανατολική Λευκορωσία.

Φορτηγά και τανκς εθεάθησαν επίσης σε τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρεχίτσα στα νοτιοανατολικά. Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση που περίμεναν να φορτωθούν.

Έξι μαχητικά αεροσκάφη και μεταγωγικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Baranavichy στα δυτικά της Λευκορωσίας και αρκετά ρωσικά ελικόπτερα απογειώθηκαν από το Machulishchy κοντά στο Μινσκ.

Η Ρωσία έχει αποσύρει τα στρατεύματά της από το Κίεβο και μεταθέτει το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις