0
Οι δύο κόρες του Πούτιν, η Μαρία Βορόντσοβα και η Κατερίνα Τιχόνοβα θα πληρώσουν για τον πόλεμο που αποφάσισε και διεξάγει ο πατέρας τους.
Τα δύο κορίτσια είναι μεταξύ των 200 νέων ονομάτων που επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση,
Επίσης τους επιβλήθηκαν κυρώσεις και από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Η Μαρία Βορόντσοβα, 36 ετών και η Κατερίνα Τιχόνοβα, 35 ετών, είναι από τον γάμο του Βλαντιμίρ Πούτιν με τη Λιουντμίλα Πούτινα, με την οποία χώρισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Λιγοστές είναι οι πληροφορίες που τις αφορούν και όλες οι πληροφορίες “φιλτράρονται” όπως του πατέρας τους. Οι κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους και επίσης είναι λίγες και οι φωτογραφίες τους στις βάσεις δεδομένων των πρακτορείων Τύπου.
Μαρία Βορόντσοβα: Ειδικός στον τομέα της υγείας
Η μεγαλύτερη, η Μαρία Βορόντσοβα, είναι παιδοενδοκρινολόγος και επικεφαλής  της εταιρείας Nomenko, μιας μεγάλης εταιρείας επενδύσεων στον τομέα της υγείας. Επειδή η εταιρεία προσφέρει «σημαντικές πηγές εσόδων» στη ρωσική κυβέρνηση, η Μαρία Βορόντσοβα τιμωρείται με κυρώσεις.
Είναι παντρεμένη με τον Jorrit Faassen, έναν Ολλανδό επιχειρηματία. Το 2014, μετά τη συντριβή του MH 17 που αποδόθηκε σε φιλορώσους αυτονομιστές, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 183 Ολλανδοί, το ζευγάρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ολλανδία όπου ζούσε, υπό την πίεση των τοπικών αρχών και των κατοίκων.
Κατερίνα Τιχόνοβα: Επικεφαλής ταμείου στήριξης επιστημόνων 
Μηχανολόγος η Κατερίνα Τιχόνοβα εργάζεται στο επιστημονικό συμβούλιο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και είναι επικεφαλής του Innopratika, ενός Ταμείου στήριξης νέων Ρώσων επιστημόνων. Μέλη του είναι “είναι μέλη του κύκλου των ολιγαρχών κοντά στον Πούτιν”, σύμφωνα με το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι δικαιολογούνται οι κυρώσεις.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Peanut