Ρούλα Πισπιρίγκου
0

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έδωσε ένα πρώτο στίγμα σχετικά με το πώς θα κινηθεί η υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Ο Κωνσταντίνος Ζάρδας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής υποστήριξε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι απόρροια ιατρικού λάθους για να συμπληρώσει πως βλέπει μια δικογραφία με πολλά κενά, η οποία κατά την εκτίμησή του «δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία να ευδοκιμήσει, εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί».

Επανέλαβε ότι η 33χρονη αρνείται απόλυτα την κατηγορία και τόνισε πως η πλευρά της εστιάζει στην έρευνα σχετικά με την προέλευση της ουσίας που προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Ζάρδας ανέφερε: «Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ήταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών.
Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις