0

Σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε προς την πρώην κατάληψη «Mundo Nuevo», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Φιλίππου και είχε εκκενωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, επιχειρώντας να ανακαταλάβουν το κτίριο, ιδιοκτησίας του δήμου Θέρμης.

Όλα συνέβησαν μετά την πορεία αντιεξουσιαστών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Είχαν προηγηθεί επεισόδια στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και τότε διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κτίριο της πρώην κατάληψης. Κάποιοι κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του, αναρτώντας πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τους συγκεντρωμένους να πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και τους τελευταίους να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης,

Λίγη ώρα αργότερα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο κτίριο απ’ όπου προσήγαγαν περισσότερα από δέκα άτομα και ακολούθως σφράγισαν την είσοδό του.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις