0

Το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι από εδώ και πέρα η διαχείριση μιας επιχειρησιακής αστοχίας από μέρους της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με τους Κροάτες χούλιγκαν που διέσχισαν όλη τη χώρα για να προκαλέσουν επεισόδια, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, αν και όλοι γνώριζαν!

Ένα κρίσιμο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί δια της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο είναι μέχρι πού έφτασαν τα «σήματα» για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν προς την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, πόσο υψηλά στην ιεραρχία υπήρχε γνώση ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνουν αυτά που έγιναν και εν τέλει επελέγη η «χαλαρή» αντιμετώπιση της «διακριτικής παρακολούθησης», όπως αναφέρθηκε σε μια από τις πρώτες διαρροές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί και μετά, οι επιχειρησιακοί χειρισμοί στο πεδίο αφ’ ης στιγμής καθίσταται αντιληπτή η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών σε ένα ματς που η UEFA έχει χαρακτηρίσει ως υψηλού κινδύνου ελέγχονται επίσης σοβαρά, καθώς και εκεί προκύπτουν σοβαρά κενά και πλημμέλειες. «Δε νοείται η ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της ακόμα και μήνα Αύγουστο μπροστά σε τέτοια πληροφόρηση να μην δρουν.

Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία και όχι να βγαίνουν εντολές που να πασάρει ο ένας στον άλλον», είπε χθες ο κ. Οικονόμου στον Alpha.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, οι επόμενες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. είναι θέμα χρόνου και δεν αποκλείεται να πέσουν κεφάλια ακόμα και πριν την περαίωση της εσωτερικής διαδικασίας. Αυτό που θα κριθεί πλέον και με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, είναι πόσο ψηλά θα φτάσουν οι καρατομήσεις, καθώς στον στενό πρωθυπουργικό πυρήνα υπάρχουν δύο γραμμές σκέψεις, με ορισμένους να έχουν πιο προωθημένη προσέγγιση. Ζήτημα αποχώρησης του υπουργού Γιάννη Οικονόμου δεν τίθεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς από τον πρώτο έλεγχο δεν προκύπτει ενημέρωση του γραφείου του για τα εν λόγω σήματα, ενώ ο κ. Οικονόμου έχει αναλάβει τη θέση αυτή μόλις πριν από 10 μέρες, μετά την καρατόμηση του Νότη Μηταράκη.

Και στα κυβερνητικά στελέχη, πάντως, είναι προφανές ότι η εκκίνηση της δεύτερης τετραετίας έχει γίνει με αρκετά περιστατικά που δεν «έγραψαν καλά». Ο κ. Μητσοτάκης, βεβαίως, είχε πει ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να είναι και η αντιπολίτευση του εαυτού της, πλην όμως και αρμόδιες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι η μάχη της καθημερινότητας είναι εξαιρετικά σκληρή και πλέον δεν υπάρχει το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει «καμμένη γη» από την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική